Alţi trei români suspectaţi de infectare cu tulpina Omicron. Secvenţierile de la Institutul Matei Balş au arătat că este vorba despre tulpina Delta

Pe lângă cei trei români repatriaţi recent din Africa şi pentru care există suspiciunea de infectare cu tulpina Omicron de coronavirus, alte trei persoane au fost în atenţia autorităţilor. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală, a anunțat joi că trei suspiciuni de infectare cu Omicron erau verificate la institut. În urma secvenţierilor s-a stabilit că este vorba despre varianta Delta.

02 dec. 2021, 16:02
Alţi trei români suspectaţi de infectare cu tulpina Omicron. Secvenţierile de la Institutul Matei Balş au arătat că este vorba despre tulpina Delta

Alţi trei români au fost suspectaţi de infectare cu tulpina Omicron şi s-au făcut secvenţieri. Anunţul a fost făcut de medicul Adrain Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală.

În urma secvenţierilor s-a stabilit că în cazul celor trei – un român venit din Marea Britanie şi doi venţi din Egipt- sunt infectaţi cu tulpina Delta.

Probele analizate la Institutul Matei Balş provin de la trei persoane depistate cu COVID-19 care sunt asimptomatice și se află în izolare.

Pe lângă cele trei probe analizate la Institutul Matei Balş din Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că „în urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane repatriate din Africa de Sud există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON„. Este vorba despre doi români aflaţi în izolare la Vaslui şi Braşov.

Citeşte şi: O fetiţă în vârstă de un an a murit din cauza COVID-19

„Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 2 decembrie. Puţin peste 1.000 de noi infectări şi 66 de decese în ultimele 24 de ore

Potrivit MS, suspiciunea ridicată de infectare cu Omicron a apărut în cazul a doi români aflaţi în izolare în Braşov şi Vaslui şi care au revenit recent în ţară din Africa.

Bărbatul din Vaslui are 59 de ani şi se află în carantină, a anunţat, joi, subprefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan. Potrivit subprefectului, bărbatul este asimptomatic.