Un român din Italia a găsit un telefon pe care l-a înapoiat proprietarului, dar riscă să ajungă la închisoare. Motivul uluitor pentru care e acuzat de furt

Un român stabilit în Italia a vrut să facă o faptă bună, însă a ajuns să fie cercetat de poliţie. Bărbatul a fost reclamat pentru furt, după ce a găsit un telefon mobil pe stradă pe care a vrut să-l dea înapoi proprietarului.

23 feb. 2022, 13:07
Un român din Italia a găsit un telefon pe care l-a înapoiat proprietarului, dar riscă să ajungă la închisoare. Motivul uluitor pentru care e acuzat de furt
foto: corrierefiorentino.corriere.it

Povestea românului din Italia care a găsit un telefon a fost relatată de presa din peninsulă. Ioan are 41 de ani şi lucrează ca zidar în Florenţa, unde s-a stabilit în urmă cu 20 de ani. În urmă cu două zile, a găsit un telefon mobil pe stradă, în drum spre serviciu.

Bărbatul a observat că telefonul funcţiona, motiv pentru care a aşteptat ca proprietarul să sune pentru a şi-l recupera, conform La Nazione.

„Eram în drum spre serviciu când am văzut un telefon mobil la pământ, în mijlocul străzii. Mi-am spus: ‘Poate trece o mașină peste ea el și-l sparge.’ Așa că l-am luat, lăsându-l deschis, în așteptarea apelului proprietarului​”, a povestit Ioan.

Citeşte şi: Se schimbă structura anului şcolar. Ce se întâmplă cu examenele şi vacanţa de vară, chestionar pentru părinţi

Proprietarul a sunat, însă românul nu a auzit apelul pentru că muncea. În timp ce se afla în pauza de masă, telefonul a sunat din nou, iar la celălalt capătal firului era proprietarul, un bărbat din Florenţa.

Cei doi au convenit să se întâlnească în faţa restaurantului unde românul lua prânzul.

Proprietarul a venit la locul indicat, însoţit de doi poliţişti. Spre marea lui surprindere, românul a fost acuzat de furt. Ioan a încercat să se apere, a povestit despre întreaga întâmplare, însă nu a găsit înţelegere din partea proprietarului telefonului.

„De îndată ce am ieşit din restaurant am văzut că erau doi polițiști alături de el. ‘El este! El este!’, a început să strige băiatul. Apoi a început să spună că i-am furat telefonul, cu o seară înainte, într-un bar din Gavinana, unde eu nici măcar nu am fost”, a mai spus el, conform presei italiene, citate de Observatornews.

Mai mult, italianul a depus plângere împotriva zidarului român care acum riscă să fie judecat pentru furt.

„El a continuat să țipe. Și polițiștii au încercat să-l calmeze, dar nimic. I-am spus: Dar după părerea ta, dacă aș fi vrut să-l fur, l-aș fi păstrat și ți-aș fi răspuns?. Și atunci mi-a dat răspunsul care m-a durut cel mai tare: -De fapt, ai fost un prost-. Am greșit că nu m-am dus imediat la poliție să declar că am găsit telefonul, dar nu sunt hoț. Și nici prost. Sunt un om cinstit și mi-aș dori măcar acest merit să-mi fie recunoscut.”

foto: corrierefiorentino.corriere.it

Citeşte şi: Zanni a dezvăluit motivul pentru care nu pleacă niciodată în vacanță. De ce nu-l suporta pe Marius Manole