Roman Abramovich a anunţat că renunță la conducerea clubului Chelsea

Miliardarul rus Roman Abramovici a anunţat că va preda controlul asupra Chelsea consiliului de administrație.

26 feb. 2022, 21:34
Roman Abramovich a anunţat că renunță la conducerea clubului Chelsea

Miliardarul rus Roman Abramovich a anunțat că renunță la conducerea clubului Chelsea. În cadrul unui comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, miliardarul rus a transmis că va încredința puterea persoanelor ”de încredere” din Fundația Chelsea.

Citeşte şi: Germania ajută Ucraina în război cu 1.000 de lansatoare de rachete antitanc şi 500 de torpile Stinger! Putin e singur împotriva tuturor

„În timpul celor aproape 20 de ani de când mă aflu la conducerea clubului Chelsea, mi-am văzut rolul ca al unui tutore pentru club, al cărui job este de a asigura obținerea unor succese cât mai mari și a construi pentru viitor, în timp ce are și un rol pozitiv în comunitate.

Am luat mereu decizii pentru interesul clubului și păstrez aceste valori. De aceea, astăzi, acord controlul asupra clubului persoanelor de încredere din Fundația caritabilă Chelsea.

Cred că Fundația este, în aceste momente, în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de club, jucători, staff și fani”, se arată în comunicatul semnat de Roman Abramovich.

Roman Abramovich, patronul clubului englez Chelsea, este un apropiat al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. După atacul armat al Rusiei în Ucraina, în spaţiul public s-a discutat despre interzicerea accesului miliardarului rus în Marea Britanie.

În 2018, omul de afaceri Roman Abramovich a dobândit cetățenia israeliană, ceea ce i-a permis intrarea în Marea Britanie timp de până la șase luni, scrie Dailymail.co.uk.

În octombrie 2021, el a folosit un paşaport israelian atunci când a zburat la Londra.

Sursele citate de The Sun susţin că dacă va vrea să obţină statul de rezident în Marea Britanie, Roman Abramovich va fi nevoit să aplice pentru o viză permanentă. „Orice încercare va fi în mod cert respingă”, a afirmat un oficial britanic.