Omleta pufoasă, secretele bucătarilor pentru cel mai gustos mic dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, aşa că nu neglija ce pui pe masă obligatoriu înainte de a sorbit vreo gură de cafea.

10 mai 2022, 21:50

OMLETA cea mai simplă. De ce ingrediente ai nevoie
Pentru o porție pentru o persoană, ai nevoie de două ouă, unt, puțin ulei și un praf de sare. Poți să adaugi, după gust, piper, verdeață, brânză, roșii sau ce-ți mai place de prin frigider.

Omleta de struț, rețeta senzațională care a înnebunit internetul! Secretul pe care trebuie să știe orice gospodină: Pot mânca și 20 de persoane din ea

OMLETA PUFOASĂ. Cum se prepară

Iată cum se procedează:

Pui tigaia la încins cu puțin unt sau cu ulei.

Între timp, bați bine ouăle într-un castron și adaugi ceea ce am scris mai sus, după gust.

Când tigaia s-a încins, pui omleta și pui capac tigăii.

Cum prepari cele mai gustoase brioșe din ouă pentru micul dejun. Rețeta perfectă care înlocuiește clasicele ochiuri sau omletă
O lași la preparat nu mai mult de 2-3 minute. Ți se pare puțin? Ei, află că după ce ai oprit focul, omleta continuă să se ”coacă”, datorită căldurii. Tot ce va trebui să faci va fi să o pliezi și să o lași 4-5 minute înainte de a o savura. Așa nu va ieși o omletă uscată și fără gust, ci una pufoasă, pe care o vei prefera mereu.

Cea mai bună rețetă de OMLETĂ: Secretele bucătarilor

Desigur, unii bucătari consideră că trei ouă ar fi cantitatea optimă pentru un mic dejun sățios. Ei spun că secretul este să bați bine ouăle, astfel încât să ai o compoziție… spumoasă. Unii aleg să o facă cu o furculiță, alții chiar cu un tel. Simpla sfărâmare a gălbenușului nu e de ajuns pentru a avea o omletă. Acelea sunt doar… ouă amestecate. Așadar, chiar dacă e dimineață, cu energie, bate bine ouăle, dacă vrei să simți că iei micul dejun în cel mai exclusivist loc din lume – bucătăria ta! De asemenea, conform sfaturilor celor mai renumiți bucătari, nu doar ”aerarea” prin amestec face omleta pufoasă, dar și untul se pare că are același efect. Acesta se pune în tigaie după ce aceasta este deja întinsă. Poți să nu folosești un capac, ci să amesteci constant cu o spatulă. Pentru un plus de gust poți rade cașcaval ori brânză maturată! Totul ține de gust.

Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele! Cum faci omleta pufoasă cu bicarbonat de sodiu

Și dacă rețete sunt multe, bucătarii au câteva puncte comune pe care e bine să le amintim: untul face minuni pentru omletă, tigaia trebuie încinsă bine înainte de a adăuga ouăle bătute bine, omleta nu se pregătește până va fi tare, ci trebuie luată de pe foc când încă pare puțin nefăcută și lăsată să se ”odihnească” câteva minute după ce a fost luată de pe foc, cu un capac. Gătirea va continua la abur și va asigura o omletă pufoasă, nu uscată!