Cristian Popescu Piedone a ajuns după gratii. Îşi va ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Rahova

Primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat joi la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Sentinţa este definitivă, astfel că la scurt timp după pronunţarea ei, primarul Sectorului 5 s-a predat la Poliţie. La scurt timp a fost dus la Penitenciarul Rahova, acolo unde îşi va ispăşi pedeapsa. 

12 mai 2022, 17:37
Cristian Popescu Piedone a ajuns după gratii. Îşi va ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Rahova

Primarul Sectorului 5, Cristian Piedone, s-a predat la o secţie de Poliţie din Bragadiru, de unde a fost transportat la Penitenciarul Rahova unde urmează să fie încarcerat.

Piedone a fost aşteptat în faţa penitenciarului de mai multe persoane, unele aplaudând la sosirea maşinii în care se afla acesta.

„La data de 12 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov şi poliţiştii din Bragadiru au pus în executare 2 Mandate de Executare a Pedepsei Închisorii, emise la data de 12.05.2022, de către Tribunalul Bucureşti, pe numele a 2 persoane, respectiv 2 bărbaţi, în vârstă de 58 şi 42 de ani, primul fiind condamnat la 4 închisoare, pentru infracţiunea de abuz în serviciu, iar al doilea, la  8 ani închisoare, pentru infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă”, a transmis Poliţia Ilfov.

Citeşte şi: Cine va conduce Primăria Sectorului 5 după condamnarea definitivă a lui Piedone

Piedone a scris pe Facebook, joi, după condamnarea la 4 ani de închisoare, în dosarul Colectiv, că ”l-au luat nevinovat şi că l-au chinuit şi l-au tăvălit şase ani şi jumătate, ca pe un câine”.

„Mă duc cu demnitate și cu respect, dacă justiția a considerat asta. Voi continua să lupt. Sunt vinovați, dar nu vreau să spun cine. Familia îmi dă putere. Ei știu. Nu știu doar ei. Copiii mei, dacă erau acolo, răspicat vă spuneam că nu sunt vinovat, chiar dacă aveam copiii morți. Dacă familiile alea cred că sunt vinovat le spun: „Așa să-i ajute Dumnezeu”. Voi continua să lupt. Mi-am făcut băgăjelul, mă duc și mă predau. Nu am nevoie de cătușe.”, a spus Piedone după aflarea sentinţei.

Citeşte şi: Cristian Popescu Piedone, prima reacţie după condamnare: „Părinţii morţilor de la Colectiv să se bucure fericiţi, copiii lor au fost răzbunaţi. Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte!”