Cine va conduce Primăria Sectorului 5 după condamnarea definitivă a lui Piedone

Viceprimarul Mircea-Horaţiu Nicolaidis va asigura conducerea interimară a Primăriei Sectorului 5, după ce Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare.

12 mai 2022, 17:28
Cine va conduce Primăria Sectorului 5 după condamnarea definitivă a lui Piedone

Mircea-Horaţiu Nicolaidis va conduce Primăria Sectorului 5, în condiţiile în care delegarea atribuţiilor a avut loc pe 2 mai, cu o zi înainte de precedentul termen la care se aştepta sentinţa în cazul lui Cristian Popescu Piedone.

Actualul viceprimar al Primăriei Sectorului 5 are atribuţiile delegate de fostul edil pentru şase luni, conform Antena3. În maximum şase luni trebuie organizate alegeri pentru funcţia de primar, conform Codului administrativ.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, în prezent edil al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Citeşte şi: Condamnații în dosarul Colectiv trebuie să plătească despăgubiri de zeci de milioane de euro către supraviețuitori și familiile celor decedați și spitale. Piedone, scutit de plata despăgubiri

Cristian Popescu Piedone a avut o primă reacţie, în direct, la România Tv, după condamnarea în dosarul Colectiv.

„Nu am ce sa comentez, este decizia Instantei. Cu demnitate si cu puterea lui Dumnezeu imi voi duce crucea. Sunt neviunovat si voi o stiti. Proiectele mele vor continua. Sa aveti grija de baiatul meu. Cu siguranta fiul meu va candida la primarie. Voi lupta pentru a-mi demonstra nevinovatia. Ma voi consulta cu avocatii. Onoare si respect pentru oamenii care m-au judecat în real, pentru cetăţenii care m-au ales la un alt sector.

Nu sunt criminal. Toti primarii României trebuiesc condamnati. Am deschis cutia pandorei. Aveti grija, dragi primari. Sunt bărbat, am incredere in Dumnezeu si imi voi duce crucea. Îmi voi lua la revedere de la copii, de la nepoti, îi voi ruga să stea uniţi şi să mă aştepte. Nu voi renunta la lupta niciodata, decat cand voi muri. Merg cu capul sus. Inchisorile sunt pline de oameni nevinovati. Nu e bai. Si la puscarie tot primar voi fi”, a declarat Cristian Popescu Piedone, la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone, prima reacţie după condamnare: „Părinţii morţilor de la Colectiv să se bucure fericiţi, copiii lor au fost răzbunaţi. Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte!”


loading...
Partenerii noștri