Nicuşor Dan aruncă BOMBA: „Podul Basarab nu a avut recepţia terminată la finalizarea lucrărilor”

Nicuşor Dan a declarat, luni dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă că Podul Basarab nu a avut recepţia terminată la finalizarea lucrărilor.

23 mai 2022, 13:55
Nicuşor Dan aruncă BOMBA: „Podul Basarab nu a avut recepţia terminată la finalizarea lucrărilor”

Nicuşor Dan a declarat că Primăria Capitalei nu poate obliga constructorul de facă lucrări de mentenanţă la Podul Basarab, pentru că acesta nu a avut recepţia terminată la finalizarea lucrărilor.

Nicuşor Dan: „Podul Basarab, ca multe alte obiective de investiţii, nu a avut recepţia terminată la terminarea lucrărilor”

Citeşte şi Nicuşor Dan promite că la iarnă bucureştenii nu vor mai îngheţa în apartamente: „Iarna 2022-2023 o să fie mai bună decât iarna precedentă”

„În ceea ce priveşte podul Basarab, aici este din nou o problemă structurală. Podul Basarab, ca multe alte obiective de investiţii, nu a avut recepţia terminată la terminarea lucrărilor şi din cauza asta Primăria nu a putut să se ducă să oblige constructorul să facă acele lucrări de mentenanţă care erau obligatorii prin contract.

Încercăm să remediem, în sensul ca pe tot ce înseamnă obiectiv de investiţie vechi să finalizăm recepţia. Acolo, la podul Basarab, pentru că a trecut atâta timp, lucrările de reparaţii trebuie să le facem noi, nu se mai pune problema să beneficiem de garanţie”, a declarat primarul Capitalei în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, edilul a mai anunţat, luni, că a fost finalizată recepţia lucrărilor la Park& Ride Cora Pantelimon. Acesta le-a spus jurnaliştilor că Primăria Capitalei urmează să transmită acest obiectiv Companiei Municipale Parking pentru a fi dat în folosinţă.

„Procesul-verbal de recepţie înseamnă că beneficiarul, adică municipalitatea, a semnat un acord cu constructorul, potrivit căruia acesta a construit ceea ce era, conform contractului, obligat să construiască. După aceea, noi, ca beneficiar al acestei lucrări, trebuie să dăm mai departe companiei care are delegat serviciul de parcare acest obiectiv, să îl folosească. Şi asta înseamnă un nou proces-verbal de predare-primire, iar în momentul acela se poate folosi”, a declarat edilul general.

Nicuşor Dan a primit anunţul privind finalizarea recepţiei chiar în cursul conferinţei de presă susţinute la sediul PMB. Astfel, luni a fost obţinut avizul ISU, după ce în cursul săptămânii trecute şantierul fusese vizitat şi de către reprezentanţii celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu.

Parcarea are 500 de locuri, precum şi un terminal destinat transportului public în comun – autobuze, tramvaie, staţii/peroane pentru microbuze şi un culoar până la viitoarea staţie de metrou.

Citeşte şi Un angajat al Primăriei Capitalei a fugit cu un braţ de documente după ce a aflat de control. Nicuşor Dan ripostează: „Nimeni să nu mizeze pe faptul că vom închide ochii”