Cum a ajuns, de fapt, Laura Codruța Koveși la vârful DNA. Victor Ponta: „Aș mai face greșeala asta”. Dezvăluiri explozive, după aproape 10 ani

În 2013, Victor Ponta a propulsat-o pe Laura Codruța Koveși la vârful DNA. La acea vreme, fostul pesedist era premier și ministru interimar al Justiției. Fondatorul Pro România nu regretă decizia. Mai mult, luni seară, Ponta a oferit informații din culisele angajamentului cu Traian Băsescu, președinte al României la acea vreme. 

06 iun. 2022, 20:49
Cum a ajuns, de fapt, Laura Codruța Koveși la vârful DNA. Victor Ponta: „Aș mai face greșeala asta”. Dezvăluiri explozive, după aproape 10 ani

Victor Ponta a dezvăluit în emisiunea lui Marius Tucă, de la Gândul, că a fost nevoit să o propună pe Laura Codruța Koveși pentru funcția de șef al DNA pentru „a face pace” cu președintele, susținut de PDL.

„Pentru că așa m-am înțeles cu Băsescu, că gata, va fi pace. 

Era după alegeri. Legea spunea clar că președintele pune la propunerea ministrului Justiției și era liberă funcția de vreo șase luni”, a declarat Victor Ponta.

 

Elena Udrea, omul lui Traian Băsescu, l-a influențat pe Victor Ponta

 

Elena Udrea a făcut lobby pentru ca Laura Codruța Koveși să ajungă la vârful DNA.

„Știi cine a fost mare susținător? (n.r. – Elena Udrea) (…) Da, aș mai face greșeala asta și de aia nu o să mai ajung în funcția aia. De ce? În mintea mea stupidă din 2013 e ceva ce e valabil și în 2022 și tot nu o învăț minte. 

Am zis că pe poporul pe care am ajuns să-l conduc ca prim-ministru îl interesează economia, salariile, banii, autostrăzi, școli, spitale. Astea între Băsescu și Ponta… Ce-i interesează pe oameni cine e procuror și șef la DNA? Procurorul ne anchetează pe noi, nu pe popor. 

Eu tot mă uit și văd că nu există subiectul economic în 2022″, a mai transmis Victor Ponta.

 

Magistrații afiliați politic au făcut prăpăd în România, susține Victor Ponta

 

În tinerețe, Victor Ponta își dorea să devină magistrat. Între timp, percepția sa despre meseria de procuror și judecător s-a alterat.

„În ultimii ani, din păcate, abuzurile în România nu au fost comise nici de SRI, nici SIE. Au fost comise de niște oameni care au folosit ceea ce au folosit ceea ce am zis eu mai demult că el cel mai bine – magistratura, pentru a distruge nu doar clasa politică, ci și economică”, a mai povestit fostul prim-ministru, în emisiunea lui Marius Tucă.