EXCLUSIV | Victor Ponta, atac frontal la adresa lui Klaus Iohannis. „Nu cred că şi-a oprit week-end-ul pentru tragedia de la festivalul SAGA”

Victor Ponta a reacţionat, duminică, în exclusivitate la România TV, în condiţiile în care doi tineri au murit din cauza unei supradoze de droguri la festivalul SAGA din Bucureşti. Fostul premier susţine că protejarea tinerilor ar trebui să fie o prioritate pentru statul român şi a criticat faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu avut nicio reacţie în cazul acestei tragedii.

05 iun. 2022, 21:39
EXCLUSIV | Victor Ponta, atac frontal la adresa lui Klaus Iohannis. „Nu cred că şi-a oprit week-end-ul pentru tragedia de la festivalul SAGA”

Victor Ponta a subliniat că problema drogurilor a devenit un fenomen în cazul festivalurilor de muzică.

„Am fost singurul care a reacţionat în faţa unei tragedii. Am copii, trăiesc în Bucureşti. O tragedie nu e un accident. S-a întâmplat o dată la 100 de ani să existe droguri la un festival.

Nu mă aşteptam să ia poziţie domnul Iohannis. S-a întâmplat o tragedie la Colectiv. A ştiut imediat. Corupţia ucide. A cerut demisii. Nu vreau să fie cineva cinic şi fără inimă cum a fost domnul Iohannis atunci.

Problema drogurilor nu o chestiune care s-a întâmplat o dată la un festival, e un fenomen.

Trăiesc în Capitală, am copii care îmi povestesc. În toate liceele din oraşele mari, din Bucureşti, Cluj, Timişoara, în şcoli, la evenimente există reţele şi n-am auzit pe nimeni să spună că politica statului român e să ne protejăm tinerii sau să arestăm cât mai mulţi traficanţi.

Nu cred că domnul Iohannis şi-a oprit week-end-ul pentru tragedia de la festivalul SAGA”, a declarat fostul premier Victor Ponta, la România TV.

Citeşte şi: Festival cu deznodământ tragic în Bucureşti. Doi tineri au murit şi mai mulţi se află în stare gravă, din cauza unor supradoze de droguri

Victor Ponta: „E mai multă corupţie în România de când am început noi lupta anti-corupţie”

„În ceea ce priveşte crimele, a mai vorbit cineva despre asasinatul de la Arad, când a fost cineva aruncat în aer în maşină. Au fost prinşi autorii? Absolut nimic!

Vorbim de violuri. Nu mai sunt violuri în ţara asta de când cu criminalul din Oltenia.

Singurul lucru pe care-l aud tot timpul de la preşedinte, de la Guvern. Au dat o OUG să lupte cu corupţia.

Aşa de tare aţi luptat cu corupţia că nu mai contează drogurile, crimele, violurile şi tâlhăriile. Mă uit pe rapoarte internaţionale. E mai multă corupţie în România de când am început noi lupta anti-corupţie.

Pentru o categorie din ce în ce mai mică de oameni frustraţi, de oameni manipulaţi care se excită când văd cătuşe puse la adversarii politici, au fost fericiţi că a ajuns în închisoare Piedone sau că l-au prins pe Oprescu.

Dar ţara asta nu e compusă doar din această mică comunitate frustraţi, ci despre o populaţie care se uită pasivă.

Se uită şi zice: Hai, domnule, că spui degeaba! Nu o să se întâmple nimic. O să avem droguri şi accidente în continuare şi pe nimeni nu interesează”, a mai precizat fostul preşedinte PSD.

Citeşte şi: „Pisicuţul” Victor Ponta a răbufnit: Mă bucur de ce i s-a întâmplat. Băsescu culege ce a semănat

Victor Ponta, despre ajutoarele şi voucherele acordate de Guvern. „Banii ăştia pleacă din România. Noi tot ne împrumutăm”

„Sunt social-democrat şi om de stânga. Sunt de acord când se vin cu măsuri sociale. Haideţi să producem, să dezvoltăm economia şi firmele româneşti şi luăm măsuri sociale.

Măsurile domnului Budăi sunt foarte bune. Le dă la amărâţi 250 de lei. Omul se duce cu 250 de lei în supermarket sau la piaţă şi cumpără mere din Polonia, lămâie din Turcia, cuie din Serbia. Banii ăştia nu rămân în România. Pleacă din România.

Noi tot ne împrumutăm. Noi nu ajutăm firmele româneşti, le omorâm. Asta e problema principală!

Ne vom împrumuta în continuare. Ne vor trebui 18 miliarde de euro să plătim dobânzi la datorii.

Păi nu mai bine de ăia 18 miliarde mai făceam nişte şcoli, spitale, şosele? Mai angajam nişte poliţişti sub acoperire să meargă la evenimente, să îi prindă pe cei care vând droguri.

Noi plătim dobânzi. Fraieri nu sunt ăia care ne iau dobânzile, fraieri suntem noi că le dăm şi nu facem nimic cu banii respectivi”, a concluzionat Victor Ponta.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Victor Ponta, atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis. „Nu e Putin preşedintele României de opt ani. Economia nu s-a blocat acum de când a început războiul din Ucraina”