Dmitri Rogozin îndeamnă la genocid în Ucraina. Mesajul şocant făcut public de şeful Roscosmos

Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos și fost viceprim-ministru rus responsabil de industria de Apărare a Rusiei, a lansat un apel pe reţelele de socializare în care îndeamnă la comiterea unui genocid în Ucraina.

14 iun. 2022, 11:50
Dmitri Rogozin îndeamnă la genocid în Ucraina. Mesajul şocant făcut public de şeful Roscosmos

„În general, ceea ce a apărut în locul Ucrainei reprezintă o amenințare existențială pentru poporul rus, istoria rusă, limba rusă și civilizația rusă”, a scris Rogozin, pe contul său de Twitter.

Dacă nu îi terminăm pe ucraineni acum, din păcate, bunicii noștri nu au terminat-o cu ei, va trebui să murim, dar la un cost și mai mare pentru nepoții noștri. Așadar, haideți să terminăm cu asta. Odată pentru totdeauna. Pentru nepoții noștri”, a mai transmis acesta.

Mesajul lui Dmitri Rogozin a fost sesizat pe contul său de Twitter de jurnalistul Francis Scarr de la BBC, care monitorizează și traduce relatările din mass-media rusă, acesta remarcând că apelul lui Rogozin este cu atât mai șocant încât el este un nume arhicunoscut în Rusia.

Citeşte şi Dmitri Rogozin: Rusia va considera orice accesare ilegală a sateliţilor săi drept o justificare pentru război

Rogozin a făcut mai multe declaraţii care au stârnit vâlvă după invazia în Ucraina. Recent, el a declarat că, în cazul unui război nuclear, Rusia va distruge țările NATO în jumătate de oră. Rogozin a dat asigurări că distrugerea țărilor NATO în cazul unui război nuclear va dura puțin timp, doar 30 de minute, dar Rusia nu poate permite un astfel de război, „deoarece consecințele schimbului de rachete nucleare vor afecta starea Pământului nostru”.

Șeful Roscosmos a adăugat că războiul, pe care Putin l-a numit „operațiune militară specială”, a depășit „cu mult sensul și geografia sa inițială” și l-a numit „un război pentru adevăr și dreptul Rusiei de a exista ca stat unic și independent”.

Citeşte şi Vladimir Putin şi-a ieşit din minţi: „Vom folosi mijloacele noastre de distrugere, până la anihilare!”