Dmitri Rogozin: Rusia va considera orice accesare ilegală a sateliţilor săi drept o justificare pentru război

Rusia va considera orice accesare ilegală a sateliţilor săi drept o justificare pentru război, a anunţat miercuri directorul Agenţiei spaţiale ruse (Roskosmos), Dmitri Rogozin, citat de Reuters.

02 mart. 2022, 14:15
Dmitri Rogozin: Rusia va considera orice accesare ilegală a sateliţilor săi drept o justificare pentru război

Dmitri Rogozin a dezminţit miercuri informaţiile apărute în media potrivit cărora centrele de control al sateliţilor din Rusia ar fi fost piratate în contextul invaziei militare ruse în Ucraina, a relatat agenţia de presă rusă Interfax.

În acelaşi timp, Rogozin a ameninţat că Rusia va considera orice accesare ilegală a sateliţilor săi drept o justificare pentru război.

Citeşte şi: Rusia anunţă că a preluat controlul celei mai mari centrale nucleare din Ucraina

Şeful Roskosmos a adăugat că agenţia pe care a conduce doreşte ca firma specializată în tehnologii avansate OneWeb, ce are sediul în Marea Britanie, să furnizeze garanţii că sateliţii săi nu vor fi utilizaţi împotriva Rusiei.

Citeşte şi: Serghei Lavrov: Al Treilea Război Mondial va fi nuclear şi distructiv

În absenţa acestor garanţii, Rusia va anula preconizata lansare, la 4 martie, a 36 de sateliţi OneWeb de la centrul spaţial Baikonur, aflat în Kazahstan, fără a plăti compensaţii firmei britanice, a subliniat Dmitri Rogozin, citat de Agerpres.