Arma secretă devastatoare testată de ruşi în Ucraina VIDEO

Rusia testează rachete sofisticate în Ucraina, în timp ce armata lui zelenski a învăţat deja să folosească lansatoarele americane HIMARS.
Filip Stan
25 iun. 2022, 17:23
Arma secretă devastatoare testată de ruşi în Ucraina VIDEO

Război în Ucraina. „Arma secretă” a rușilor, dezvăluită în Lugansk. Are un efect de bumerang. În imaginile filmate noaptea, o rachetă este lansată dintr-un sistem de apărare antiaeriană.

Inițial, proiectilul lansat sub un unghi ascuțit ia înălțime, însă ulterior racheta se întoarce ca un bumerang și revine la punctul de plecare, unde explodează.

Razboi Ucraina. Se trage cu rachete din Marea Neagră, avertismentul lui Zelenski pentru Europa
Incidentul ar fi avut loc în orașul Alcevsk, în noaptea zilei de 23 spre 24 iunie, potrivit informațiilor din presa ucraineană.

Ar fi fost implicat un sistem S-300.

„Premiul pentru cel mai bun video al zilei merge către racheta din Alcevsk. Armata rusă a lovit ținta”, se comentează, ironic, pe contul Twitter @Liveuamap, care redistribuie imaginile.

În paralel, pe rețelele sociale au început să circule imagini cu noile lansatoare HIMARS, trimise de SUA Ucrainei și care au intrat, deja, în acțiune împotriva rușilor.

Primele imagini cu lansatoarele americane HIMARS trimise în Ucraina
Pe rețelele sociale utilizate de membrii armatei ucrainene au început să circule imagini în care se văd lansatoare americane HIMARS, angajate împotriva unor ținte ruse.

O astfel de secvență a fost filmată pe timp de noapte și surprinde lansarea mai multor proiectile de pe platforma mobilă.

Din imagini nu reiese tipul muniției folosite, dar sistemele M142 HIMARS pot lansa proiectile ghidate prin GPS, cu raze de acțiune de până la 300 de kilometri.

Faptul că lansatoarele HIMARS au ajuns în Ucraina a fost confirmat, joi, de ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov.

Lansatoarele HIMARS trimise Ucrainei ar fi limitate la o rază de 80 de kilometri. „Îi mulțumesc colegului și prietenului meu american, secretarul Apărării din SUA, Lloyd Austin, pentru aceste instrumente puternice!

Va fi o vară fierbinte pentru ocupanții ruși. Și ultima pentru unii dintre ei”, a scris pe Twitter ministrul ucrainean.

Washingtonul s-a arătat inițial reticent să transfere Ucrainei astfel de lansatoare multiple de rachete, de teama că Ucraina ar putea lovi adânc în interiorul teritoriului rus și ar putea escalada, astfel, conflictul.

Război în Ucraina. Armata lui Putin câştigă oraş după oraş, localnicii sunt somaţi să fugă din calea invadatorilor

În cele din urmă, administrația americană și-a reconsiderat poziția iar ultimul pachet suplimentar de asistență militară din SUA pentru Ucraina prevede, în principal, trimiterea a patru lansatoare.

Muniția pentru lansatoare va avea o rază maximă de 80 de kilometri, potrivit oficialilor americani.

Ministerul rus de Extere denunţă vineri decizia celor 27 de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană (UE) drept o manevră geopolitică împotriva Moscovei, în toiul războiului rus în Ucraina, relatează AFP.

Această decizie confirmă că o acaparare geopolitică a spaţiului Comunităţii Statelor Independente (CSI, din care fac parte mai multe foste republici sovietice) contnuă activ cu scopul de a îndigui Rusia”, denunţă într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a dplomaţiei ruse, maria Zaharova.

Această decizie europeană intervine la patru luni după invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie, care are scopul de a pune capăt apropierii Ucrainei de Occident.

UE are ca scop ”să stabilească cu regiunile din vecinătatea sa relaţii pe principiul stăpân-sclav”, apreciază Maria Zaharova.

 

Ea susţine că Bruxellesul foloseşte ”metode de şantaj politic şi economic” şi exercită presiuni asupra statelor candidate ca acestea să impună ”sancţiuni ilegitime” Moscovei.

”Această abordare agresivă a Uniunii Europene are potenţialul să creeze noi schisme şi noi crize cu mult mai profunde în Europa”, ameninţă ea.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitr Peskov, s-a dovedt mai măsurat în reacţia preşedinţiei ruse.

”Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat el, subliniind însă că este ”important” ca ”toate aceste procese să nu aducă probleme suplimentare Rusiei”.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat, la rândul său, că o aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova nu prezintă ”niciun risc” pentru Rusia, pentru că UE nu este oalianţă militară, şi a subliniat că preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu se opune acestor aderări.

Însă el a folosit un vocabular marţial prin care a acuzat UE şi NATO că vor să intre în război cu Rusia, aşa cum au făcut-o naziştila vremea lor.

”Hitler a adunat sub stindardul său o mare parte a Europei pentru a lupta împotriva Uniunii Sovietice”, a declarat el într-o vizită în Azerbaidjan.

”Azi, UE şi NATO adună o asemena coaliţie contemporană pentru a lupta şi, într-o mare măsură, pentru a face război cu Rusia”, a acuzat el.

Moscova consideră că livrări de armament occidentale către Ucraina sunt un mod de a purta un război prin procură împotriva Rusiei.

Cei 27 au recunoscut joi, într-un summit UE, la Bruxelles, statutul de state candiate la aderarea la Uniune Ucrainei şi Republicii Moldova. Această decizie istorică marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care vrea şi ea să adere la UE, este necesar să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat.O vastă manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz este prevăzută vineri seara în capitala georgiană, Tbilisi.

DailyBusiness
Sprijin pentru familiile din România: 15.000 de lei. În ce condiții se oferă
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! ”Se încheie niște socoteli!”
Fanatik.ro
„George Simion, preşedinte? În prima zi se ocupă de Gigi Becali, în a doua de Călin Georgescu!” Avertisment fără precedent pentru patronul FCSB lansat în direct
Capital.ro
Marea dezvăluire despre Călin Georgescu. S-a detonat bomba despre familia sa
Playtech.ro
Cum să-i pui poprire pe conturi și proprietăți unui prieten care refuză să-ți dea banii înapoi!
DailyBusiness
Lovitură pentru pensionari! Statul extinde lista cazurilor în care cere returnarea pensiilor
Adevarul
Un medic urolog explică de câte ori pe zi e normal să mergi la toaletă, în funcţie de vârstă
wowbiz.ro
Ultimele clipe din viața Cristinei Deleanu. Soțul Eugen Cristea, mărturii răvășitoare de la căpătâiul actriței
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
Produse toxice, retrase din două mari hipermarketuri. Nu le consumați!
Ego.ro
Soțul m-a părăsit pentru amantă. După 10 ani, mă vrea înapoi și... iată ce mi-a spus!
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
kanald.ro
Accident violent pe A1, în județul Arad. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție, după ciocnirea a 3 vehicule
Cancan.ro
Mesajul pe care Giorgia Meloni i l-a transmis soției lui George Simion: 'Trebuie să vă ocupați de tot! Vestea bună e că...'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
7.000 lei, plătiți la pensie. Casa de Pensii din România virează lunar banii. Cine îi va lua
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Dată afară că e prea indecentă, a făcut avere cu pozele ei și acum a revenit
stirilekanald.ro
Tânăra de 18 ani care a dispărut în Thailanda, apariție șocantă în celălalt capăt al planetei. Spune că este însărcinată
Viperele au năpădit un sat din România. Locuitorii fac apel pentru achiziționarea de seruri antiviperin / video+foto
MediaFlux
PPC Energie, fosta ENEL, schimbare pentru toți clienții. Consumul de energie din locuință va fi monitorizat
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce facultate din România le asigură studenților un loc de muncă încă din al doilea an