Tragedie aviatică! Avion prăbuşit la decolare. Sunt patru morţi

O ambulanţă aeriană în care se aflau patru persoane s-a prăbușit la decolare în hangarele Bazei Aeriene Navale de pe aeroportul Río Grande, Argentina. Doi piloţi şi două cadre medicale au pierit în tragedia aviatică.

03 iul. 2022, 11:00
Tragedie aviatică! Avion prăbuşit la decolare. Sunt patru morţi

Tragedie aviatică! Aeronava părăsise Aeroportul San Fernando, în dimineaţa zilei de 1 iulie, efectuând un transport medical către Aeroportul Comodoro Rivadavia și către Aeroportul Río Grande. Accidentul a avut loc când aeronava se întorcea la bază, potrivit aviation-safety.net.

Accidentul a avut loc în momentul decolării de pe aeroportul Río Grande. La fața locului, s-au deplasat pompieri, ambulanţe, personal de securitate, dar și personal al Consiliului de Incidente Aeriene.

Printre membrii echipajului aeronavei Flying America s-au numărat doi piloți (Héctor Vittore și Claudio Canelo), un medic (Diego Ciolfi) și o asistentă medicală (Denis Torres García).

Tragedie aviatică! Avion prăbuşit la decolare

În dimineaţa zilei de 1 iulie, la ora locală 8.45, aeronava a plecat spre Rio Grande din San Fernando, cu escală în Comodoro Rivadavia. Este vorba despre o aeronavă Learjet 35A, operată de compania Flying America S.A. Zborul transportase un copil care trebuia să fie transferat la o clinică din sudul orașului. Copilul însoţit de mama lui coborâse cu câteva minute înainte  din aeronavă.

Citeste si Tragedie fără margini! 10 morți și 250 de răniți, în urma unei scurgeri de gaz toxic, în Iordania

Pe site-ul companiei aeriene este menţionat faptul că aceasta deţine șase aeronave, dintre care două – LearJet și Metro III – au „cele mai moderne echipamente pentru transferul pacienților de complexitate ridicată, atât pentru adulți, cât și pentru sugari„. În plus, reprezentanţii companiei dau asigurări că aeronavele sunt supuse inspecțiilor periodice.

În urma accidentului a fost deschis dosar penal.

Citeste si Tragedie în primul weekend din iulie. O tânără de 21 de ani a murit sâmbătă, după o tamponare frontală pe DN 1