Tragedie fără margini! 10 morți și 250 de răniți, în urma unei scurgeri de gaz toxic, în Iordania

Zece persoane și-au pierdut viața și 251 au fost rănite într-o explozie urmată de o scurgere de gaz toxic de la cisternă, în portul iordanian Aqaba.

28 iun. 2022, 08:32
Tragedie fără margini! 10 morți și 250 de răniți, în urma unei scurgeri de gaz toxic, în Iordania

Directorul pentru securitate publică a anunțat, inițial, un bilanţ al incidentului de cinci morţi şi peste 230 de răniţi. O cisternă plină cu gaz toxic a căzut în timp ce era ridicată de o macara pe o navă.

Locul exploziei a fost sigilat

Incidentul a fost urmat de o explozie şi apoi o scurgere de gaz toxic, relatează agenţia de ştiri naţională iordaniană Petra, potrivit Agerpres.

Directoratul pentru securitate publică a anunţat că Departamentul de protecţia civilă a trimis specialişti pentru a izola locul exploziei şi a limita scurgerea de gaz toxic.

Citește și: Încă un înalt ofiţer rus a fost omorât în războiul din Ucraina. Propaganda Kremlinului îl numeşte erou

Centrul naţional pentru securitate şi managementul crizelor a făcut apel la cetăţenii din Aqaba să nu se adune în faţa spitalelor, pentru a uşura munca paramedicilor.

Protecția Civilă a transferat o serie de victime la spital, toate fiind sub tratament.

Poliția a confirmat că numărul deceselor cauzate de scurgerea de gaze toxice dintr-un petrolier în portul Aqaba și a precizat că numărul răniților este acum de 234 de persoane.

Citește și: Delir la televiziunea de stat rusă: „Tovarăşul Stalin a făcut o greşeală că a permis Germaniei să existe”

Nu este clar ce fel de substanță toxică se afla în container. Autoritățile au îndemnat populația să nu se apropie de locul incidentului.