Admitere la liceu 2022. Ministerul Educaţiei anunţă rezultatele de la repartizarea computerizată a candidaţilor

Repartizarea computerizată în învățământul liceal va avea loc joi, 14 iulie 2022. ŞI tot atunci Ministerul Educaţiei va publica şi rezultatele candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.
Alina Andrei
13 iul. 2022, 08:01
Admitere la liceu 2022. Ministerul Educaţiei anunţă rezultatele de la repartizarea computerizată a candidaţilor

Ministerul Educaţiei anunţă joi rezultatul de la repartizarea computerizată a candidaţilor care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2022. Media de admitere la liceu 2022 este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Calculul mediei de admitere la liceu 2022 se face astfel:

𝑀𝐴 = 0,2 × 𝐴𝐵𝑆 + 0,8 × 𝐸𝑁∗
unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Citeşte şi: A fost publicată ierarhia mediilor de admitere la liceu 2022. Elevii îşi pot face calcule pentru admitere la liceul dorit

În Bucureşti sunt 21 de medii de admitere de 10. Clujul, judeţul cu cea mai mare rată de promovare la Evaluare Naţională 2022 – 92,7% înainte de contestaţii, are doar 9 medii de admitere de 10.

Brăila, un alt judeţ cu rată de promovare peste media naţională, nu are nicio medie de admitere de 10. Judeţul Iaşi are 6, iar Prahova are 4.

Rezultatele la repartizare compterizată 2022 sunt publicate aninimizat. În loc de nume este trecut un cod de identificare a fiecărui elev, cod primit înaintea probelor de la Evaluare Naţională 2022. Se precizează însă şcoala de proveninta, media de admitere, şi şcoala la care este admis.

Citeşte şi: Repartizare computerizată 2022. Care a fost ultima medie de admiterea la liceele militare 2022

Şi tot joi, unitățile de învățământ gimnazial vor afişa lista cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ sau din municipiul București, conform edu.ro. De vineri, 15 iulie, şi până pe iulie 2022, elevii nerepartizaţi pot depune dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

155.561 de elevi s-au înscris în 2022 la Evaluare Naţională 2022, iar dintre aceştia 144.494 de elevi  (95,5%) s-au şi prezentat la examenul naţional.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 82,4% (122.301 elevi, cu aproape 28.000 mai mulți decât în anul 2021), în creștere cu 0,10% (135 de elevi) față de rezultatele inițiale (82,3%). A crescut, de asemenea, și numărul elevilor cu media generală 10: 237 (+ 16).

La nivel național, la proba de Limba și literatura română, 128.159 de elevi (86,1%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 824 de elevi au obținut nota 10 (+ 14 în raport cu prima afișare).

La Matematică115.223 de elevi (77,5%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 3.038 au obținut note de 10 (+ 72 în raport cu prima afișare).

La Limba și literatura maternă, 8.903 elevi (96,1%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 83 de candidați au obținut note de 10 (numărul notelor de 10 a rămas nemodificat).

DailyBusiness
Cum să slăbești dacă ai peste 50 de ani. Ce este și cum funcționează dieta inversă
Spynews
Soțul Cristinei Spătar, declarație de iubire pentru vedetă! Cât de îndrăgostit este Vicențiu Mocanu: „Cât timp ne ținem de mână...”
Bzi.ro
Vacanță de coșmar pentru Laura Cosoi! „A fost imobilizat vreo 4 zile!“
Fanatik.ro
Insula Iubirii 2025. Cine sunt Maria și Marius Avram, ce meserii surprinzătoare au
Capital.ro
Restricții la apă. Proprietarii de terenuri NU o mai pot folosi: O atitudine excesivă
Playtech.ro
Ai voie să tractezi pe autostradă o altă mașină? Ce spune legea și ce riscuri implică
DailyBusiness
500 de lei de la stat pentru chirie. Ce trebuie să faci ca să primeşti toţi banii
Adevarul
Fost ofițer SRI, despre o tehnică inedită de vânzare a apartamentelor: „Sunt chestii psihologice la care noi, într-adevăr, răspundem”
wowbiz.ro
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Spynews
Alex Marcu, mesaj tulburător după moartea Teodorei Marcu: ”Eu sunt tatăl...” | FOTO
Spynews
Cu ce se ocupă Ioana Ignat, după despărțirea de Sebastian Dobrincu. Cum își petrece timpul îndrăgita cântăreață: „Ești mai responsabil”
Evz.ro
Veste proastă de la Wizz Air. Dispar aceste zboruri
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
kanald.ro
Un bărbat a murit, în Iași, după ce a fost mușcat de un câine vagabond. Misterul care plutește în aer la șase luni după incident
Cancan.ro
Oficialul cu reputație de gigolo, prins în flagrant! Amanta unui ministru zboară cu avionul militar la… manichiură!
Playsport.ro
Toate restricțiile medicale ale șoferilor, notate pe permisul de conducere. Noutăţi în Codul Rutier de care trebuie să ai habar
Capital.ro
Doliu în lumea sportului. Un mare campion s-a stins prea devreme. Partenera sa a anunțat tragedia
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cea mai frumoasă fotbalistă a României, în costum de baie la petrecerea burlăcițelor
stirilekanald.ro
Stegarul Dac, pe moarte în închisoare, la Penitenciarul Rahova! Strigătul disperat de ajutor al soției sale: „Arată și miroase a moarte”
Horoscop 14 iulie 2025: Norocul a dat peste Scorpioni! Au primit o veste care le va schimba complet viața
MediaFlux
Se verifică toții banii. Pe cine a pus ANAF ochii
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Statul român își lasă activele să putrezească: pierderi certe de 140 milioane lei și risc de 9 miliarde. Cine e de vină?