Ce se întâmplă pe teritoriile din Ucraina, ocupate de armata rusă. Vasile Dîncu: „E un proces completat de Vladimir Putin”

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, susține că monitorizează cu atenție activitatea militară din Ucraina. Mișcările trupelor lui Vladimir Putin în teritoriile rusificate îl îngrijorează cel mai mult pe oficialul Guvernului. 
Filip Stan
20 iul. 2022, 23:26
Ce se întâmplă pe teritoriile din Ucraina, ocupate de armata rusă. Vasile Dîncu: „E un proces completat de Vladimir Putin

Miercuri, 20 iulie, Vasile Dîncu, și-a exprimat punctul de vedere față de situația din Donbas, într-un interviu oferit pentru Digi24.

„E adevărat că ruşii nu s-au oprit, este clar că în această vară, chiar dacă operaţiunile au fost mai degrabă locale sau regionale şi a fost o perioadă în care s-au refăcut resursele, stocurile, în care s-au adus forţe proaspete, este clar că există un proces care este completat acum, cel de cucerire teritorială este completat cu cel de integrare a republicilor din această zonă, în sistemul sovietic, în sistemul rusesc”, a declarat Vasile Dîncu.

Rușii deja s-au făcut comozi în teritoriile ocupate și par să nu mai vrea să dea înapoi.

„În teritoriile ocupate au început să se distribuie paşapoarte, s-a trecut deja la posturi de televiziune care fac emisiuni doar în limba rusă şi în stilul televiziunilor ruse. De asemenea, a început chiar să se lucreze la sistemul de pensii, la sistemul de salarizare, deci administraţia cumva este pusă în loc. Despre acest proces cred că vorbea Lavrov.

Şi despre procesul, sigur, în care ei spun că nu au renunţat să recupereze toate teritoriile care sunt cu majoritate etnică rusă. Deşi este foarte greu în Ucraina de astăzi să faci diferenţieri foarte clare pentru că istoric a fost un mozaic de etnii, istoria este complicată”, a mai declarat Dîncu.

 

Anunțul lui Vasile Dîncu: „Cu siguranță ne îngrijorează acest lucru!”

 

De curând, Serghei Lavrov a anunțat că obiectivele Rusiei nu se mai rezumă doar la estul Ucrainei, după ce Volodimir Zelenski a refuzat să capituleze și să se așeze la masa negocierilor. Astfel, oficialul MApN susține că la nivelul Guvernului României există îngrijorare, având în vedere perspectiva vulnerabilă în care se află Rep. Moldova.

„Cu siguranţă că ne îngrijorează şi pe noi acest lucru, chiar dacă în acest moment rămân foarte multe asemenea declaraţii fără urmări în zilele care vin, dar este clar că ruşii nu au renunţat să meargă spre Odesa, să închidă, de fapt, acest cerc pe care vor să îl facă în zona sudică, de blocare a Ucrainei la Marea Neagră şi sigur că de aici până la Transnistria şi a-i avea pe ruşi foarte aproape, o ameninţare pentru Republica Moldova, de asemenea, nu este decât un pas. Deocamdată forţele ucrainene rezistă”, a mai transmis Dîncu.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Singurul cuvânt din limba română care conține toate vocalele. E folosit des în multe conversații, dar puține persoane observă asta
Capital.ro
România a pierdut un înger. Marea DOAMNĂ s-a stins. A lăsat în urmă un gol imens
Playtech.ro
ULTIMA ORĂ! Radu Mazăre A IEȘIT DIN ÎNCHISOARE. Unde se află acum fostul primar
DailyBusiness
Vrei să pleci în vacanță cu doar 400 de euro cazare și zbor? Iată ofertele unice
Adevarul
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
3 zodii care trec foarte repede peste despărțire. Își găsesc alt partener imediat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
EXCLUSIV: Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra. Prețurile sunt la fel ca în București
Capital.ro
Adio, maestre! S-a stins o mare stea. Este doliu în lumea muzicii
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Cum să crești și să îngrijești orhideea fluture acasă: îngrășăminte naturale și sfaturi de la un florar profesionist
MediaFlux
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'