Evadare ca-n filme: Cum a reuşit să un soldat american să scape din mâinile talibanilor

Un soldat american a reuşit să evadaze, după 3 ani în care a fost ţinut prizonier de talibani. Bărbatul a fost capturat din nou după 3 zile. Talibanii au pornit o adevărată vânătoare pentru a-l găsi.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 10:21
Evadare ca-n filme: Cum a reuşit să un soldat american să scape din mâinile talibanilor

Planul de evadare al soldatului a fost cu adevărat ingenios. Bărbatul s-a convertit la islam şi a învăţat dialectul Pashto, vorbit în Pakistan, unde era tinut prizonier. Astfel, el a câştigat încrederea gardienilor săi care nu au mai fost la fel de vigilenţi.

Când paznicii nu erau atenţi, soldatul a sărit de la etajul casei în care era închis şi a fugit în munţi unde a căutat ajutorul localnicilor. Spre disperarea prizonierului, zona în care a vrut să se ascundă acesta era părăsită.

Astfel, talibanii l-au găsit trei zile mai târziu, ascuns în pădure, dezbrăcat şi acoperit cu frunze. Acum soldatul american este supravegheat permanent şi mutat frecvent în mai multe locuri, ca să nu fie găsit de trupele americane.

Talibanii vor să-l elibereze, în schimbul unui armistiţiu, care ar presupune oprirea atacurilor lansate de dronele americane.