România Educată: 12 unităţi de învăţământ din Sibiu nu au autorizaţie de la ISU

Autorităţile din România fac proiecte peste proiecte, dar anul şcolar începe tot cu WC-ul în fundul curţii şi cu autorizaţii de funcţionare lipsă din cauza condiţiilor.
Filip Stan
30 aug. 2022, 12:53
România Educată: 12 unităţi de învăţământ din Sibiu nu au autorizaţie de la ISU

România Educată. Cele mai multe unităţi de învăţământ din judeţ fără autorizaţie ISU de securitate la incendiu se află în municipiul Sibiu, fiind vorba despre unul dintre cele mai bune colegii naţionale, „Samuel von Brukenthal”, aflat chiar în centrul istoric al oraşului, două şcoli gimnaziale şi două grădiniţe, informează un raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean prezentat marţi, la Colegiul Prefectural.

Copiii amărâţi trebuie să aducă dosar cu şină pentru a primi tichetele sociale. Banii de rechizite nu ajung înainte de începerea şcolii
„Nu deţin autorizaţie I.S.U. – 12 unităţi de învăţământ (2 învăţământ preşcolar, 8 nivel primar/gimnazial, 2 nivel liceal/profesional). (…) Grădiniţa cu Program Prelungit ‘Grădiniţa lui Mikey’ Sibiu, Grădiniţa cu Program Prelungit ‘Disney’ Sibiu, Şcoala Gimnazială ‘Ion Luca Caragiale’ Sibiu, Şcoala Gimnazială Ocna Sibiului, Şcoala Gimnazială Aţel, Şcoala Gimnazială ‘Ilie Micu’ Ludoş, Şcoala Gimnazială Biertan, Şcoala Gimnazială ‘Radu Selejan’ Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, Şcoala Gimnazială Hoghilag, Liceul ‘Timotei Cipariu’ Dumbrăveni şi Colegiul Naţional ‘Samuel von Brukenthal’ Sibiu”, se arată în raportul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Potrivit sursei citate, 28 unităţi de învăţământ din judeţul Sibiu sunt în curs de autorizare ISU, 89 unităţi de învăţământ nu este cazul să o obţină şi 53 unităţi de învăţământ au această autorizaţie.

În judeţul Sibiu funcţionează 346 de unităţi de învăţământ de masă de stat şi particulare, plus 8 unităţi de învăţământ special, în care învaţă în total 64.790 de copii, potrivit raportului Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

România Educată. Sorin Cîmpeanu: 14,3% din unităţile de învăţământ nu au obţinut autorizaţia de securitate la incendii / Bode: 3.783 de clădiri funcţionează fără această autorizaţie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat, marţi, în videconferinţa cu prefecţii organizată la Guvern în prezenţa premierului Nicolae Ciucă, pentru pregătirea începerii anului şcolar, că 14,3% din unităţile de învăţământ nu au obţinut autorizaţia de securitate la incendii, iar 374 de şcoli sunt relocate pentru reabilitarea clădirilor. La rândul lui, ministrul de Interne, Lucian Bode a spus că pentru 4.706 construcţii au fost emise autorizaţii de securitate la incendiu, iar 3.783 de clădiri funcţionează în prezent fără acest act administrativ.

Ministrul a afirmat că două treimi din clădirile şcolare şi sunt 24.915 clăduri, nu necesită obţinerea acestei autorizaţii, conform reglementărilor legale, iar o treime necesită.

”Din 33%, avem 18,7% care au ( autorizaţie, nr) şi 14,3% care nu au obţinut încă”, a spus Cîmpeanu, precizând că aceste unităţi fie se află în curs de obţinere sau nu au demarat procesul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu”.

An şcolar 2022-2023. Nicolae Ciucă a cerut ca România să nu mai aibă şcoli cu WC în curte

Premierul a întrebat de ce se întâmplă acest lucru.  ”Este vorba de capacitatea administrativă, este vorba de responsabilitate”, a răspuns ministrul Educaţiei, precizând că mizează foarte mutl pe noii directori care au fost selectaţi prin concurs. El a mai spus că este vorba, nu în ultimul rând, de parteneriatul cu autorităţile locale, care administrează aceste clădiri.

Ministrul a mai spus că un număr important de unităţi de învăţământ sunt relocate.”Aparent, asta ar putea fi o veste rea, practic, eu o consider o veste foarte bună. Asta înseamnă că s-a început cu adevărat reabilitarea unităţilor de învăţământ. Sunt 374 de unităţi de învăţământ relocate”, a spus el, arătând că în Bucureşti sunt 36 de unităţi de învăţământ, în Vaslui, 40 de unităţi de învăţământ, în Constanţa 18 de unităţi de învăţământ iar în Caraş şi Prahova 18 de unităţi, deoarece fac obiectul unor activităţi majore de reabilitare a clădirilor şi de extindere a acestor clădiri, iar contractele încheiate au date de finalizare care depăşesc 15 septembrie”.

Sorin Cîmpeanu a ţinut să precizeze că, în toate aceste situaţii, cu o singură excepţie, în Arad şi Giurgiu, pentru cele 374 de unităţi de învăţământ care sunt în proces de reabilitare s-au găsit soluţii de relocare.

”Este un lucru bun că se lucrează, se reabilitează unităţile de învăţământ, infrastructura şcolară a avut mult de suferit”, a mai spus Cîmpeanu. la rândul lui, ministrul de Interne, Lucian Bode a afirmat că, până în prezent au fost evaluate 17.872 unităţi de învăţământ.

”Vreau să atrag atenţia că ne confruntăm cu o problemă sensibilă reprezentată de securitatea de incendiu a clădirilor în care funcţionează instituţiile de învăţământ. În acest sens, după analizarea datelor raportate de către structurile teritoriale a rezultat faptul că, din punctul de vedere al securităţii de incendiu, dintr-un total de 25.606 clădiri aparţinând unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi private – 17.117 construcţii nu necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu”, a spus Bode.

El a precizat că, pentru 4.706 construcţii au fost emise autorizaţii de securitate la incendiu, iar 3.783 de clădiri funcţionează în prezent fără acest act administrativ, 862 dintre acestea fiind în curs de conformare”.

DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Cum a ajuns Ilie Bolojan să-și amendeze fosta soție. Femeia a implorat instanța să-i anuleze contravenția: ”Era târziu și ploua”
Capital.ro
Călin Georgescu cutremură România. Anunțul care pune țara pe jar: Foarte curând, va părăsi România
Playtech.ro
Câţi bani primeşti dacă zborul tău a avut întârziere sau a fost anulat? Sfaturile InfoCons pentru români, în plin sezon al vacanţelor
DailyBusiness
Dragoş Anastasiu, vicepremier: ”O să fie o ordonanţă Trenuleţ”. Guvernul pregătește majorarea TVA la 21%, iar cel la alimente la 11%. Pensiile peste 3.000 lei scad, cresc impozitele locale și prețul carburanților
Adevarul
Patru măsuri imbatabile de luptă cu evaziunea: „în primul rând, trebuie eliminate ingerințele politice. N-am auzit despre asta în CSAT”
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Lovitură pentru Călin Georgescu. A fost trimis în judecată
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Mihai, un tânăr de 19 ani din Călărași, a fost găsit mort într-un pârâu. Familia crede că a fost ucis
Cancan.ro
De ce a murit Mihai Leu, de fapt? Ce scrie pe certificatul său de deces
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
Cutremur în cazul Elena Udrea. Se prăbușește totul. Decizia cruntă a DNA
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Călin Georgescu, trimis în judecată! Acuzații grave pentru fostul candidat la alegerile prezidențiale. Poate sta ani buni în închisoare
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Noua față a înșelăciunii: cum sunt măcelăriți micii antreprenori de AI-ul escrocilor