Copiii amărâţi trebuie să aducă dosar cu şină pentru a primi tichetele sociale. Banii de rechizite nu ajung înainte de începerea şcolii

Sebastian Burduja, ministrul digitalizării și dezvoltării, promite într-o postare pe Facebook că două proiecte vor duce la dispariția în 3-5 ani a celebrului dosar cu șină, considerat simbolul birocrației din România. Momentan, dosarul cu şină este la loc de cinste.

30 aug. 2022, 10:54
Copiii amărâţi trebuie să aducă dosar cu şină pentru a primi tichetele sociale. Banii de rechizite nu ajung înainte de începerea şcolii

Copiii din Dâmboviţa trebuie să aducă dosar cu şină pentru a primi tichetele sociale. Chiar Primăria i-a anunțat pe părinții copiilor defavorizați că trebuie să faca acest lucru printr-un mesaj postat pe pagina Facebook a instituției.

Vouchere sociale 2022. Banii întârzie pentru aproape 100.000 de români, când se alimentează cardurile cu 250 de lei
„Dosarele pentru tichete sociale (grădiniță/școală) se depun până la data de 2 septembrie la unitățile de învățământ din comună. De la primărie aveți nevoie de adeverință. Este necesară și adeverința cu venitul pe luna iulie de la locul de muncă. Mai multe informații veți găsi în informarea de mai jos”, a scris Primăria Cornești pe Facebook, alături de informarea primită de la Ministerul Educației, unde sunt trecute condițiile de eligibilitate pentru primirea ajutorului.

Ministrul Digitalizării promite că dosarul cu șină, simbolul birocrației, dispare în 3-5 ani

”Proiectele gestionate de Autoritatea pentru Digitalizarea României se mișcă bine si ele. Cele mai mari speranțe mi le pun in PSCID, sistemul care va permite o identificare rapidă a fiecărui român care solicită un serviciu public digital. Plus platforma de interoperabilitate, care trebuie dezvoltată in perioada următoare. Aceste două elemente cheie vor aduce, in 3-5 ani, dispariția dosarului cu șină si eliminarea drumurilor între ghisee, prin implementarea principiului “o singură dată” (statul nu are voie să ceară o informație pe care un cetățean deja i-a furnizat-o). Bonus, in curând, aplicația ghișeul.ro”, a scris Burduja.

An şcolar 2022-2023. Nicolae Ciucă a cerut ca România să nu mai aibă şcoli cu WC în curte
El a făcut un bilanț al mandatului de ministru, spunând că ”ordonanta pe cloudul guvernamental a fost adoptată de Guvern, iar contractul de finanțare pentru implementarea investiției a fost semnat, ambele borne din PNRR fiind îndeplinite la timp”.

Burduja a dat detalii și despre “spațiul digital comun” între Romania si Republica Moldova, arătând că ”soluțiile excelente dezvoltate de fratii noștri de peste Prut pe parcursul ultimilor 10 ani pot fi calea către transformarea digitală accelerată a Romaniei. Avem multe de învățat si destule punți virtuale de construit peste Prut, de la servicii publice digitale pana la recunoasterea semnăturilor electronice. Estimăm că primele rezultate se vor vedea până la finalul acestui an”.

Dosarul cu şină nu grăbeşte virarea banilor! Tichetele sociale de 500 de lei, primite după începerea şcolii

Ministrul Educației: Elevii care primesc cei 500 de lei pe tichetele educaționale pentru a-și cumpăra rechizite ar putea să primească banii “mai devreme”, în prima parte a lunii septembrie, dar după ce începe școala / Cei care au deja cardurile emise de anul trecut trebuie doar să confirme că îndeplinesc condițiile legale.

Burse elevi 2022. Se schimbă regulile, se iau în calcul absenţele din anul precedent. CRITERII noi pentru burse
Cei 500 de lei primiți pe card de părinții elevilor defavorizați care îndeplinesc anumite condiții, pot fi folosiți pentru a cumpăra rechizite și haine pentru școală. Potrivit unui comunicat din luna aprilie al ministerului investițiilor și proiectelor europene, banii ar urma să ajungă pe carduri în luna septembrie. Federația Părinților anunța recent că anul acesta inspectoratele școlare vor comunica Ministerului Educației lista beneficiarilor pentru anul școlar 2022-2023 până la data de 23 septembrie 2022, fără să precizeze când vor ajunge banii pe carduri pentru a putea fi folosiți. Ministrul vrea ca listele să ajungă mai repede la minister, pe 9 septembrie.