Pensionarii din România, aduși la disperare. Ce au ajuns să facă, după primele facturi uriașe

Sărăcirea românilor continuă într-un ritm accelerat, după ce Guvernul de la Palatul Victoria s-a implicat în război, pentru Ucraina și a liberalizat prețurile din energie.

23 sept. 2022, 09:42
Pensionarii din România, aduși la disperare. Ce au ajuns să facă, după primele facturi uriașe

Nici nu a venit iarna că deja românii au început să intre în panică. Cei mai săraci dintre cetățeni, pensionarii cu venituri infime, nu mai au bani să achite facturile uriașe la curent și gaze.

În Gorj de exemplu, mai mulți pensionari au început să se împrumute de la Casele de Ajutor Reciproc (CAR). Astfel, seniorii României, care au cotizat timp de zeci de ani la fondul de pensii, sunt nevoiți să ceară împrumuturi de câteva sute de lei de la stat, pentru a plăti facturile.

La ghișeele CAR-urilor s-au format cozi, pline de oameni care stau cu spaimă când se gândesc la facturile care vor veni până în martie 2023.

Față de anul trecut, numărul persoanelor care se împrumută la CAR a crescut deja cu 20%.

„Sumele împrumutate variază între 200 și 60.000 de lei și pot fi achitate în maximum doi ani”, a declarat Mihaela Novac, contabil șef CARP Gorj, potrivit Antena 3.

 

Avertismentul premierului Victor Ponta pentru cei mai săraci dintre români

 

Rata inflației a ajuns la 15,3% în luna august. Gazele s-au scumpit cu 70%, cartofii cu 54%, iar uleiul cu 50%. Fostul premier Victor Ponta a comentat ironic situația socio-economică a României, cu Guvernul Nicoale Ciucă la butoane.

„Românii o să se încălzească cu NATO, o să mănânce NATO, o să doarmă-n NATO.

(…) Domnul Ciucă un militar foarte serios – eu așa l-am cunsocut și l-am și promovat. El a primit un ordin. Dacă ordinul pe care l-a primit, să se facă șef la PNL – a fost un ordin greșit de la domnul Iohannis, șeful lui, nu e vina lui Ciucă. Cine l-a prins la lucru pe Iohannis i-a dat ordin”, a declarat Victor Ponta, la Gândul.