Victor Ponta, comentariu acid pe fondul inflației explozive: „Românii se vor încălzi, vor mânca și vor dormi cu NATO”

Rata inflației a ajuns la 15,3% în luna august. Gazele s-au scumpit cu 70%, cartofii cu 54%, iar uleiul cu 50%. În opinia lui Victor Ponta, soluția este simplă.

12 sept. 2022, 21:21
Victor Ponta, comentariu acid pe fondul inflației explozive: „Românii se vor încălzi, vor mânca și vor dormi cu NATO”

Fostul premier a comentat ironic situația socio-economică a României, cu Guvernul Nicoale Ciucă la butoane.

„Românii o să se încălzească cu NATO, o să mănânce NATO, o să doarmă-n NATO. 

(…) Domnul Ciucă un militar foarte serios – eu așa l-am cunsocut și l-am și promovat. El a primit un ordin. Dacă ordinul pe care l-a primit, să se facă șef la PNL – a fost un ordin greșit de la domnul Iohannis, șeful lui, nu e vina lui Ciucă. Cine l-a prins la lucru pe Iohannis i-a dat ordin”, a declarat Victor Ponta, la Gândul, luni seara.

În plus, fostul premier PSD, actual lider Pro România, nu s-a putut abține și l-a ridiculizat pe președintele Klaus Iohannis.

„Cuvintele definesc cel mai bine un om… Domnul Iohannis a zis: ‘Faptul că am scos PSD de la guvernare’. Eurgen Ionescu nu și-ar fi imaginat niciodată așa ceva… (…) Eu am încredere că guvernul va face cald în inimile noastre. Prin carismă și convingere va reuși… Nu poate toată lumea să fie la fel de carismatică precum domnul Klaus Iohannis”, a mai punctat fostul Ponta, pentru sursa citată.

 

Românii continuă să lupte cu sărăcia

 

Potrivit datelor comunicate luni de reprezentanţii INS, indicele armonizat al preţurilor de consum în luna august 2022 comparativ cu luna iulie 2022 este 100,44%.

De asemenea, rata anuală a inflaţiei în luna august 2022 comparativ cu luna august 2021 calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 13,3%. Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (septembrie 2021 – august 2022) faţă de precedentele 12 luni (septembrie 2020 – august 2021) determinată pe baza IAPC este 9,5%.

Reamintim că Mugur Isărescu anunţa în luna august că Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 13,9% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 7,5% pentru sfârşitul anului viitor.