Victor Ponta atacă Guvernul Ciucă și pe Klaus Iohannis: „Nu există pericol de război pentru România. Propaganda e pentru a cumpăra mai multe arme” | EXCLUSIV

Victor Ponta critică dur achizițiile pe care Guvernul Nicolae Ciucă le face pe bandă rulantă, după criza COVID. În opinia fostului premier, marile cheltuieli făcute pe timp de război sunt total iraționale. 

23 sept. 2022, 08:26
Victor Ponta atacă Guvernul Ciucă și pe Klaus Iohannis: „Nu există pericol de război pentru România. Propaganda e pentru a cumpăra mai multe arme” | EXCLUSIV

România, respectiv UE, vor fi înghenunchiate din punct de vedere economic, pentru că au ales să se implice în conflictul dintre SUA și Rusia.

„Dacă mă întrebați pe mine, s-ar putea să dezamăgesc. Eu cred că nu există niciun pericol pentru România, România nu va fi lovită, toată această propagandă este pentru a cumpăra mai multe arme. Scutul anti-rachetă e pentru rachete de la 10-15 kilometri. Nu ne atacă nimeni, dar cred că escaladarea asta va duce la prelungirea războiului și vom suferi toți.

Nu am văzut nicăieri că dolarul a trecut de 5 lei. Pe mine și pe oamenii cu care m-am întâlnit ne interesează dacă se oprește. Ce ne mai interesează este că România va avea anul acesta un deficit de 30 de miliarde de euro. UE ne dă 4, dar restul?”, a afirmat Ponta, la România TV.

 

Klaus Iohannis, făcut praf de Victor Ponta

 

De asemenea, Victor Ponta a profitat de ocazie și l-a criticat pe Klaus Iohannis, care în opinia fostului premier, este mult prea comod și pasionat de lux.

„Am văzut că cel mai mare contract de achiziție de mașini pentru MAI se face cu o firmă de afară, deși noi avem două fabrici de mașini. Eu mergeam cu Dusterul, domnul Iohannis, mai deștept, merge cu BMW.

Trebuie mașini de poliție, șalvari noi, mașini de pompieri, dar cumpărăm mereu doar ce produc alții”, a mai declarat Victor Ponta.

De la începutul conflictului militar din Ucraina, din martie, Uniunea Europeană a impus o serie de sancțiuni anti-Rusia, care au început să se întoarcă precum un bumerang către comunitatea europeană. Standardul de viață al oamenilor a scăzut, la nivelul Bruxellesului, Ursula von der Leyen nu face pasul înapoi. Oficialul european a îndemnat tot timpul că Vladimir Putin poate fi învins prin suferința europenilor, care totodată, nu au o miză reală, strategică, în acest război.