Fructele care nu îngraşă. Mihaela Bilic: „Se coc toamna târziu, sunt zemoase şi un pic amărui”

Mihaela Bilic a dezvăluit, pe reţelele de socializare, ce fructe putem să mâncăm fără să ne îngrăşăm. Deşi nu arată foarte atrăgător, gustul lor te va cuceri instant.

26 sept. 2022, 08:57
Fructele care nu îngraşă. Mihaela Bilic: „Se coc toamna târziu, sunt zemoase şi un pic amărui”

Fructele care nu îngraşă. Sunt mici, palide şi neatrăgătoare, însă sunt foarte gustoase. Este vorba despre piersica de vie.

Fructele care nu îngraşă. Mihaela Bilic: Sunt o revelaţie

Citeşte şi Mihaela Bilic demontează miturile despre pâine. Ne îngraşă sau nu acest aliment?

Nutriţionistul spune despre piersica de vie că este o adevărată revelaţie la capitolul fructe. Se coace toamna târziu, este foarte gustoasă şi nu îngraşă.

„Piersica de vie
Dacă te iei după aspect, nu dai doi bani pe ele. Sunt mici, “palide” și neatrăgătoare. Se coc toamna târziu, odată cu strugurii… Însă dacă le guști, ești cucerit. Zemoase și un pic amărui, parfumate și cu pulpa fermă, piersicile de vie sunt o revelație la capitolul fructe.

Eu le-am găsit în piață și pot să spun că n-am mâncat așa piersici bune nici astă-vară! Plus că sunt printre puținele fructe care nu îngrașă”, a transmis nutriţionistul pe reţelele de socializare.

„Zahărul (indiferent de culoare) și fructoza (zahărul din fructe) au același număr de calorii: 4cal/g! Un pahar de suc, indiferent că este carbogazos natural sau fresh, are în medie 120 cal (250ml X 45cal) ceea ce înseamnă 6 lingurițe de zahăr. Beleaua este că orice lichid este considerat de corpul nostru ca fiind apă, caloriile nu se contabilizează și nu țin de foame. Iar zahărul și fructoza sunt ușor de transformat în grăsime de rezervă… care se pune direct pe burtă.
Țineți cont că un pahar de vin sau de Prosecco are numai 80cal și efect de relaxare cu bună dispoziție garantate. Recomandarea mea este să nu vă cheltuiți caloriile pe suc. Mai bine mâncați fructele ca atare, mestecate, doar atunci sunt sănătoase și pline de vitamine”, ascris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Mihaela Bilic mai demolează un mit: Un pahar de vin sau de Prosecco este mai bun ca un pahar de suc fresh

Mihaela Bilic scrie pe facebook că, fie că este vorba despre fresh sau băutură cu acid, sucurile sunt asemănătoare și la fel de păcătoase din cauza zahărului, aşa că mai bine recomandă un pahar de vin cu „efect de relaxare cu bună dispoziție garantate”.

„Zahărul (indiferent de culoare) și fructoza (zahărul din fructe) au același număr de calorii: 4cal/g! Un pahar de suc, indiferent că este carbogazos natural sau fresh, are în medie 120 cal (250ml X 45cal) ceea ce înseamnă 6 lingurițe de zahăr.

Beleaua este că orice lichid este considerat de corpul nostru ca fiind apă, caloriile nu se contabilizează și nu țin de foame. Iar zahărul și fructoza sunt ușor de transformat în grăsime de rezervă… care se pune direct pe burtă.

Țineți cont că un pahar de vin sau de Prosecco are numai 80cal și efect de relaxare cu bună dispoziție garantate. Recomandarea mea este să nu vă cheltuiți caloriile pe suc. Mai bine mâncați fructele ca atare, mestecate, doar atunci sunt sănătoase și pline de vitamine”, ascris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Ciorbă sau supă-cremă? Mihaela Bilic a dezvăluit care dintre ele te ajută să slăbeşti: „Poate să fie o capcană pentru siluetă”