Ciorbă sau supă-cremă? Mihaela Bilic a dezvăluit care dintre ele te ajută să slăbeşti: „Poate să fie o capcană pentru siluetă”

Ciorbă sau supă-cremă? Multe dintre femei sunt atente la siluetă atunci când aleg să mănânce un fel de mâncare. Ambele feluri sunt gustoase, însă nu amândouă ajută dacă te lupţi cu kilogramele în plus.

05 sept. 2022, 21:18
Ciorbă sau supă-cremă? Mihaela Bilic a dezvăluit care dintre ele te ajută să slăbeşti: „Poate să fie o capcană pentru siluetă”
Mihaela Bilic a dezvăluit care dintre ele te ajută să slăbeşti

Ciorbă sau supă-cremă? Medicul nutriţionist a făcut o postare pe reţelele de socializare, în care explică cele două feluri de mâncare şi ne ajută silueta, sau din contră, ne poate încetini procesul de slăbire, dacă urmăm un regim alimentar.

Citeşte şi: Cum păstrezi vinetele pentru cea mai bună zacuscă. Secretul Mihaelei Bilic şi al lui Joseph Hadad

Ciorbă sau supă-cremă?

Cum se face frig afară, cum ne vine poftă de o ciorbă/supă caldă Supa de pui cu tăiței de casă sau cu găluște este un adevărat medicament. Iar pentru gurmanzi și pofticioși sugerez o ciorbă de fasole cu afumătură sau un borș de perișoare dres cu smântână… greu de rezistat!Ce relație este între ciorbă și siluetă? Una foarte bună, având în vedere că ciorba/supa de umple stomacul cu apă. Umflă burta, dar nu îngrașă! Există diferențe între ciorbă și supă? Haideți să analizăm.Ciorba este un amestec de legume, făinoase și carne diluat în multă apă. Dacă e acrită se numește ciorbă, dacă e dulce îi spunem supă. Ingredientele sunt vizibile, zeama este clară iar grăsimea nu poate fi ascunsă, se ridică la suprafață. Uleiul nu se poate amesteca cu apa, ciorba poate fi degresată foarte ușor, fie când e caldă fie după ce s-a răcit.Nu e periculos să punem în ciorbă cartofi, paste făinoase sau orez, cantitatea nu depășește 2 linguri/ porție și silueta nu este în pericol. Nici dacă e vorba de ciorbă dreasă cu smântână nu e grav, o lingură de smântână are mai puține calorii decât o lingură de ulei.Supa-cremă este în principiu o ciorbă de legume/legumonoase băgată la blender. Poate să conțină și carne, însă consistența ei cremoasă este dată de cartofi/rădăcinoase. Ca să fie mai groasă și pentru un plus de gust, unele rețete conțin făină, unt și/sau smântână…ori asta poate să fie o capcană pentru siluetăDin păcate făina încorporează grăsimea și nu o mai putem vedea. Supă cremă nu poate fi degresată, pentru mai multă siguranță ar fi bine să o gătiți chiar voi, sau să fie făcută de un bucătar de încredere.Una peste alta variantele se compensează: ciorba conține un pic de carne grasă, în schimb supa cremă are mai mult cartof sau smântână. Ca și valoare energetică socotiți 150 cal pentru un castron de ciorbă/supă, echivalent cu o jumătate de porție de felul doi. Și culmea e că ține stomacul plin de două ori mai mult timp Ciorba este prietena siluetei și poate fi consumată ca fel unic la masa de prânz sau la cină… dietetică, echilibrată și foarte românească

„, a scris Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.