Anunț îngrijorător din Noua Zeelandă. Premierul cere un sistem global de cenzură: „Ce se întâmplă dacă oamenii pun mâna pe arme? / Cum abordezi schimbările climatice dacă cetățenii nu cred că ele există?”

Jacinda Ardern, premierul socialist în Noua Zeelandă, a ieșit public cu o declarație care a șocat presa internațională. Oficialul de la Wellington a cerut un sistem global de cenzură care să fie aplicat cetățenilor ce contestă deciziile guvernelor. 

28 sept. 2022, 18:28
Anunț îngrijorător din Noua Zeelandă. Premierul cere un sistem global de cenzură: „Ce se întâmplă dacă oamenii pun mâna pe arme? / Cum abordezi schimbările climatice dacă cetățenii nu cred că ele există?”

Pentru că cenzura prin intermediul rețelelor sociale nu este atât de eficientă pe cât de mult și-ar dori, Jacinda Ardern a cerut impunerea cenzurii clasice, asumată de regimurile totalitare, cenzura de stat.

Premierul din Noua Zeelandă și-a exprimat punctul de vedere în această săptămână, în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite. Ardern a cerut cenzură globală pentru a combate informațiile pe care le etichetează drept „dezinformări”, se arată într-un material publicat pe ZeroHedge.

În opinia premierului neozeelandez, libera exprimare trebuie „să aibă frână”, stabilită de guverne. În discursul său, Jacinda Ardern a lăsat de înțeles că se teme de revolte populare.

„Dar ce se întâmplă dacă acea minciună, spusă în mod repetat şi pe mai multe platforme, îi îndeamnă, inspiră sau motivează pe alţii să ia armele?! Pentru a ameninţa securitatea altora… Să închidă ochii la atrocităţi sau, mai rău, să devină complice la ele… Ce se întâmplă atunci?

Aceasta nu mai este o ipoteză. Armele de război s-au schimbat, ele sunt asupra noastră şi necesită acelaşi nivel de acţiune şi activitate pe care l-am pus în armele de altădată.

Am recunoscut ameninţările pe care le creau vechile arme. Ne-am reunit în comunităţi pentru a minimiza aceste ameninţări. Am creat reguli, norme şi aşteptări internaţionale. Nu am văzut niciodată acest lucru ca pe o ameninţare la adresa libertăţilor noastre individuale – mai degrabă, a fost o prezervare a acestora. Acelaşi lucru trebuie să se aplice acum, când ne asumăm aceste noi provocări”, a declarat oficialul de la Wellington, citată de EpochTimes.

 

Decizii controversate. Noua Zeelandă preia din retorica Chinei

 

Printre argumentele premierului din Noua Zeelandă se mai numără necesitatea implementării unor măsuri dure, în contextul „crizei climatice”, nepopulare în rândul cetățenilor. Ardern susține că în acest caz, libertatea de exprimare pentru cetățenii care au îndoieli trebuie reprimată.

„La urma urmei, cum poţi încheia cu succes un război dacă oamenii sunt făcuţi să creadă că motivul existenţei sale nu este doar legal, ci şi nobil? Cum abordezi schimbările climatice dacă oamenii nu cred că ele există?

Cum te asiguri că drepturile omului sunt respectate, când aceştia sunt supuşi unei retorici şi ideologii pline de ură şi periculoase?”, a declarat Ardern, considerată drept vârf de lance al taberei „globaliste”.

Practic, Ardern dorește să combată opoziția nu prin argumente mai pertinente, ci prin cenzură, care ar putea atrage mai apoi răspundere penală celor care nu se vor supune.

State cu regimuri totalitare asumate, precum China, Iran și Rusia utilizează cenzura pentru a reprima adversarii politici, respectiv cetățenii incomozi. Paradoxul este că premierul din Noua Zeelandă susține că este un lider politic „democrat” retorică ce se bate cap în cap cu unele măsuri pe care și alte state, cu guverne „liberale și democrate”, și le-au asumat în ultimii ani. Cel mai relevant exemplu, Canada, în timpul protestelor COVID.