Dana Budeanu o apără pe Delia: „În momentul în care ai făcut un copil şi nu eşti pregătită, eşti o criminală”

Dana Budeanu şi actorul şi filosoful Dan Puric au stat faţă în faţă în cadrul unei discuţii despre spiritualitate, despre feminitate, despre credinţă şi despre ce mai înseamnă aceste concepte în lumea contemporană, dialog moderat de celebrul muzician Damian Drăghici în ultima ediţie a podcastului său.

21 oct. 2022, 23:03
Dana Budeanu o apără pe Delia: „În momentul în care ai făcut un copil şi nu eşti pregătită, eşti o criminală”

Creatoarea de modă Dana Budeanu, implicată atât în politică, cât mai ales în problemele sociale ale României şi românilor, a răspuns la una dintre cele mai grele întrebări din istoria filosofiei, şi anume „ce este viaţa?”. Dana Budeanu a explicat de ce consideră că viaţa este reprezentată de femei, de ce consideră că feminismul modern este o mişcare nocivă, dar i-a luat apărarea Deliei, care a împărţit în două societatea românescă după ce a declarat că nu îşi doreşte să aibă copii.

„Viata este femeia, din pacate si din nefericire. Azi, din pacate, pentru ca majoritatea nu mai vor sa fie femei, nu mai pot, nu le mai place. Eu am mers pe jos, cu aceste tocuri, pe piatra cubica. Pe langa mine au trecut probabil 50 de femei incaltate in cutii, pentru ca ele nu mai vor sa fie femei.

Aceasta miscare feminista, cu care nu am nimic, pentru ca a plecat de la niste chestii nevinovate, sa votam, chestii d-astea, de fapt distruge femeia. Noi nu trebuie sa fim feministe, trebuie sa fim femei. Parerea mea persoanala este ca barbatul nu este facut sa stea intr-o relatie. Femeia tine relatia, iar daca relatia nu merge, este vina exclusiva a femeii. Si eu sunt femeie si iubesc sa fiu femeie, sa daruiesc viata. Va sfatuiesc sa fiti la fel, pentru ca atunci cand ne vom simti din nou asa, lumea se va vindeca. Este cea mai mare spalatura pe creier din ultimii 50 de ani.

Eu dau viata. Barbatii sunt „boni”. Doar femeia naste, doar mamele pot salva lumea. Barbatul, daca e tinut „bon” acasa, el nu va mai vana, si va place cascavalul, el nu te va mai domina, asa cum iti place sa o faca.

E trist, pentru ca va place complicat, cand este atat de usor sa fi fericit.

Dana Budeanu: „Mamele voastre si bunicile stateau pe form’umuri de crescut copii? Cum v-au crescut atunci?”

Compromisul este frica de a fi fericit. Este lipsa de credinta in Dumnezeu. Atunci cand facem compromisuri, facem din frica de a nu ne integra, de a nu fi ca ceilalti, calcand pe ce suntem cu adevarat. Toate aceste frici vin exclusiv din faptul ca nu credem in Dumnezeu, adica in noi. Dumnezeu este in fiecare dintre noi, in acelasi timp, cu aceeasi intensitate. In momentul in care nu crezi, traiesti in frica. Frica este compromisul suprem, este ceea ce insemna acum peste 90% din umanitate. Din momentul in care ai facut primul compromis, din clipa aia ai renuntat la viata, traiesti viata aluia pentru care ai facut compromisul. Felicitari, te-ai integrat. Tocmai ai murit, nu stiu daca stii, dar eu zic ca da, pentru fiecare om stie, cand pune capul pe perna.

Cea mai mare putere a omului este sa se prefaca. In paralel, atentie, este iubirea, cu care astia care se prefac alearga sa se intalneasca, doar ca acestea doua sunt paralele, nu se intalnesc niciodata.

„Cum imi gasesc linistea? Cum stiu care e adevarul?”. E simplu, da-ti doua palme si uita-te in oglinda, esti un ipocrit care stii adevarul, tu esti adevarul, dar il cauti pe net, ca asta fac toate colegele. Este un cretinism, noi nu stim sa facem pe altii fericiti. „Daca nu sunt cu tine, eu nu pot fi fericita.” Pai e nasol. De aici si dezechilibrul imens ce vine din parintii care se agata de copii.

A existat o isterie cum ca cineva public a spus ca nu vrea sa faca copii. Persoana care a facut asta este o femeie, firesc. Aceasta persoana a dat dovada de asumare, de curaj. Este un act de curaj imens sa recunosti ca nu esti pregatita sa fii mama, pentru ca in secunda in care faci copil si nu esti pregatita, esti o criminala. Ganditi-va cate forumuri de mamici sunt pe net. Mamele voastre si bunicile stateau pe form’umuri de crescut copii? Cum v-au crescut atunci? Din instinctul matern care este purul mesaj de la Duhul Sfant, cu care mamele sunt inzestrate cand nasc. Femeile de la tara de unde stiu cum sa isi creasca copiii, ca n-au net? Copiii de la tara mor toti, ce se intampla?”, a spus Dana Budeanu.

Dan Puric: „Cuvântul toleranţă este o făcătură venită de dincolo. Noi, creştinii, avem îngăduinţa”

Filosoful Dan Puric se declară de asemenea un mare admirator al feminităţii şi al femeii dătătoare de viaţă, instituţii despre care spune că sunt sub un atac fără precedent în istorie.

„A inceput sa fie crispata lumea cand vorbesti de crestinatate, daca ati observat. Ideea casatoriei nu era doar procreatia, ci existenta impartasita in doi, cu greutatile ei. Daca ma uit in spate doar la parinti si bunicii mei, aceasta legatura creaza viata.

Un prieten mi-a zis ca nu trebuie sa cred in cuvantul toleranta, este o facatura venita de dincolo. Noi, crestinii, avem ingaduinta. Mama are ingaduinta pentru copilul ei, nu toleranta. Noi si acum ii ingaduim pe… astia. Jules Michelet spunea ca poporul roman, cand n-am mai putut sa faca fata popoarelor migratoare, a scos arma crestina: ingaduinta.

Poporul roman a avut mereu acesti ochi ai vesniciei, in toate razboaiele. Nu vorbesc de populatie, care e manevrata. Europenii sunt cei mai distrusi sufleteste, ca nu au unde sa se duca. Noi ne ducem in biserica, ei nu au unde.

Nu mai exista demnitatea de a fi roman, cum sa mergi inainte asa? Parintele Staniloaie a spus ca poporul roman este popor punte intre civiliztatii.

Eu, cand am fost in America am vazut acolo cele mai triste femei. Francezul spune ca o femeie frumoasa este o sarbatoare a ochilor. Declin feminitatea in alt raport, in femeie altar.

Acum se scurg trilioane de dolari pentru a distruge ideea de mama si pentru a distruge un raport, iubirea, limitandu-l la sex. Interesant este ca oamenii isi puneau problema ce este dragostea inca cu 400 de ani inainte de Hristos.

Dragostea este trecatoare, dar indragosteala niciodata. De aceea, de indragosteala este responsabila femeia. Complementaritatea dintre femei si barbat este sfanta, doar un idiot poate vrea sa schimbe asta.”, a spus Dan puric în podcastul lui Damian Drăghici, care poate fi vizionat integral AICI.

Citeşte şi: Răspopitul Pomohaci, acuzat de BOR că oficiază slujbe fără să aibă dreptul şi denunţat pentru „port ilegal de uniformă” : „A continuat să mimeze preoţia şi face slujbe în garajul casei personale”