„Vară indiană” în România la început de noiembrie. Temperaturile vor urca până la 28 de grade în sudul ţării deşi în curând vine Moş Nicolae

Meteorologii anunţă un început de noiembrie cu "Vară Indiană". Termometrele vor indica miercuri până la 28 de grade în România, deşi suntem în 2 noiembrie şi mai este aproape o lună până la Moş Nicolae. Cel mai cald va fi în Muntenia şi Oltenia.

02 nov. 2022, 09:47
„Vară indiană” în România la început de noiembrie. Temperaturile vor urca până la 28 de grade în sudul ţării deşi în curând vine Moş Nicolae

„Vară indiană” în România la început de noiembrie. Miercuri, vremea va fi caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, iar în sud, sud-est și local în est deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12…14 grade în Crișana și nordul Transilvaniei și 27…28 de grade în Oltenia și Muntenia.

În regiunile intracarpatice nebulozitatea va fi în general persistentă și pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe sau burniță, iar mai ales în prima parte a zilei și noaptea se va forma ceață. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, chiar mai mult senin pe parcursul zilei în sud, iar unele înnorări și izolat ploi slabe vor fi mai ales seara și noaptea în Moldova și posibil în estul Munteniei și în Dobrogea, potrivit ANM.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Elena Mateescu anunţă primele ninsori adevărate în România. „Este posibil strat consistent de zăpadă la munte”

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar ziua pe arii restrânse în sud-vest și nord-est.

Şi joi vremea va fi caldă pentru această dată în majoritatea zonelor țării. În regiunile intracarpatice local va persista nebulozitatea de tip stratiform și izolat se vor semnala ploi slabe sau burniță, iar mai ales dimineața și noaptea va fi ceață. În restul teritoriului cerul va fi variabil, probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă, iar ceața se va forma numai cu totul izolat mai ales spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în Moldova, iar noaptea în sudul Banatului și în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime vor ajunge până la 21…23 de grade în sud și sud-vest.

Şi în Bucureşti, joi, vremea va fi caldă pentru această dată, deși valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade

Citeşte şi: Lacul Morii va avea un nou aspect futurist. Imagini de la macheta locului care va schimba radical peisajul în Sectorul 6

 

Vreme caldă, dar şi ploi din 4 noiembrie

Vineri, vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, însă în zonele joase de relief, îndeosebi din centrul și estul teritoriului, local va fi ceață sau nebulozitate stratiformă, iar cu totul izolat burniță. Spre sfârșitul intervalului cerul se va înnora și în regiunile vestice, însă probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și în zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 22 de grade.

În Capitală, vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade. Spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru formarea ceții sau a nebulozității joase stratiforme.