Mick Schumacher, dat afară din Formula 1: „Voi lupta din greu pentru a mă întoarce pe grilă”

Cu trei zile înaintea ultimei curse din an, Marele Premiu din Abu Dhabi, Haas a anunțat despărțirea de Mick Schumacher, fiul legendarului Michael, de şapte ori campion în Marele Circ. „Am dori să-i mulțumim lui Mick pentru contribuția sa din ultimele două sezoane”, se arată în comunicatul Haas.

18 nov. 2022, 22:44
Mick Schumacher, dat afară din Formula 1: „Voi lupta din greu pentru a mă întoarce pe grilă”

Fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher va fi înlocuit la Haas de un alt german, Nico Hulkenberg, care va face echipă cu danezul Kevin Magnussen în 2023.

Hulkenberg a condus ultima oară full-time în Formula 1 în 2019, pentru Renault. În 2020 nu a avut contract, în 2021 și 2022 a fost pilot de rezervă la Aston Martin.

„Sunt foarte fericit să prind un loc full-time la Haas pentru 2023. Simt că nu am părăsit niciodată cu adevărat Formula 1. Sunt entuziasmat să am șansa de a face din nou ceea ce iubesc cel mai mult și aș dori să le mulțumesc lui Gene Haas (n.r. proprietarul) și Gunther Steiner (n.r. directorul Haas) pentru încrederea lor”, a comentat Hulkenberg.

Pentru sezonul viitor sunt stabiliţi deja toţi piloţii oficiali şi doar rolul de pilot de rezervă la Mercedes este cea mai bună opţiune în prezent.

”Au fost câteva accidente, dar m-am îmbunătăţit constant, am învăţat multe şi acum ştiu sigur că merit un loc în Formula 1. Subiectul este oricum decât închis pentru mine. Eşecurile doar te fac mai puternic. Focul din mine arde pentru Formula 1 şi voi lupta din greu pentru a mă întoarce pe grilă”, a spus Mick Schumacher înaintea ultimei curse a sezonului, de duminică, la Abu Dhabi.

Citeşte şi: Inevitabilul s-a produs: Manchester United a anunțat concedierea lui Cristiano Ronaldo. Mesaj OFICIAL din partea clubului britanic

În două sezoane complete în Formula 1, cea mai bună performanţă a lui Schumacher junior a fost un loc şase în Marele Premiu al Austriei din acest an. El ocupă în prezent locul 16 în clasamentul general din Marele Circ, cu 12 puncte.

”Aceasta va fi ultima mea cursă pentru echipa Haas F1. Nu vreau să ascund faptul că sunt foarte dezamăgit de decizia de a nu se reînnoi contractul nostru. Cu toate acestea, aş dori în continuare să mulţumesc în mod explicit atât Haas F1, cât şi Scuderiei Ferrari şi Ferrari Driver Academy pentru că mi-au dat această oportunitate. Anii petrecuţi împreună mi-au permis să mă maturizez atât din punct de vedere sportiv, cât şi personal. Şi mai ales când lucrurile au devenit dificile, mi-am dat seama cât de mult iubesc acest sport”, a adăugat Mick Schumacher.

Citeşte şi: Fără băuturi alcoolice pe stadioanele CM 2022. Anunţ de ultimă oră de la FIFA