VIDEO – Paradă de Ziua Naţională a României cu dubiţa cu tun, 10 cai, şarete şi ATV-uri în Optași Măgura

Localnicii din Optași Măgura, judeţul Olt, au păstrat tradiţia şi de Ziua Naţională a României au definal pe uliţele satului cu o dubiţă cu tun, 10 cai, șarete şi ATV-uri.

02 dec. 2022, 12:12
VIDEO – Paradă de Ziua Naţională a României cu dubiţa cu tun, 10 cai, şarete şi ATV-uri în Optași Măgura

De Ziua Naţională României, localnicii din Optași Măgura, judeţul Olt, îşi păstrează tradiţia şi şi-au organizat paradă. Şi anul acesta au defilat pe ulițele satului cu un tun pe o dubiță, cai, șarete, ATV-uri.

Parada a fost deschisă de o coloană de câteva ATV–uri. A urmat dubiţa cu tunul improvizat din pal vopsit şi un stâlp de lemn, apoi călăreţii şi şaretele, spre amuzamentul localnicilor care au ieşit la porţi să întâmpine convoiul.

Citeşte şi: Daniel Ghiță tună și fulgeră! Deputatul PSD este extrem de supărat de nedreptatea făcută românilor prezenți la parada de 1 Decembrie: ”În baza cărei legi faceți discriminări?”

Ideea de a organiza propria paradă i-a aparținut primarului, care s-a inspirat de la paradele de 1 decembrie de la Arcul de Triumf din Capitală.

Citeşte şi: Parada militară spectaculoasă de Ziua Națională, la Alba Iulia. Traian Băsescu și Emil Constantinescu, marii absenți de 1 Decembrie | VIDEO

„Ce ar fi să fac la mine în comună ceva asemănător, asemănător păstrând proporțiile. Cu ce să fac? Armată nu am…ia să încerc cu cai. Am zis bă, frate, te mai duci și cu calul la război, dar dacă nu ai o armă așa. Și am zis ia stai să punem un tun pe mașină și muniția o aveam la căruță din spate”, a spus primarul comunei, potrivit gds.ro.