Baie în mare în decembrie, cu 14 zile înainte de Crăciun VIDEO

Vremea caldă din ultimele zile i-a determinat pe mai mulţi bărbaţi să intre în mare pentru o baie deşi suntem în luna decembrie. La Constanţa termometrele au indicat duminică 14 grade Celsius.

11 dec. 2022, 21:12
Baie în mare în decembrie, cu 14 zile înainte de Crăciun VIDEO

Baie în mare, în luna decembrie! La Constanța termometrele au indicat duminică nu mai puţin decât 14 grade. Pentru că a fost vreme frumoasă, câțiva bărbați şi-au făcut curaj şi au intre în valurile Mării Negre.

Citeşte şi: ANM: „O masă de aer polar avansează repede în România”. Minimele vor ajunge la -10 grade, de la 20 de grade în acest week-end

După cea mai caldă zi de 11 decembrie din ultimii 60 de ani, meteorologii anunţă o schimbare radicală a vremii. Gerul pune stăpânire pe România.

Luni, 12 decembrie, vremea se va răci accentuat, devenind rece în regiunile vestice și nord-vestice și apropiată de normalul termic al perioadei în rest. Cerul va avea înnorări și local în zonele de munte va ninge, în vestul, centrul și nordul țării vor predomina ninsorile, iar în regiunile sudice și sud-estice, mai ales spre seară și noaptea, se vor semnala precipitații, la început sub formă de ploaie, apoi și lapoviță și trecător ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, spulberând sau viscolind ninsoarea, iar trecător și pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în Dealurile Crișanei și 10 grade pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -9 și 2 grad. Izolat se va forma ceață, potrivit ANM.

Vom avea zăpadă feerică de Crăciun? Ce spun statisticile şi ultimele hărţi ale meteorlogilor

Şi în Bucureşti, vremea se va răci accentuat. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora și temporar vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, iar noaptea va crește probabilitatea pentru lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 30…35 km/h. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de – 1 grad.