Povestea emoționantă a celui mai bătrân cățel din lume! Bobi a intrat în cartea recordurilor pentru vârsta sa

Bobi a fost declarat cel mai bătrân cățel din lume! Patrupedul portughez a împlinit 30 de ani și 266 de zile, detronându-l pe Spike, Chihuahua-ul care deținea până acum titlul. Povestea celui mai bătrân cățel este cât se poate de emoționantă.

03 feb. 2023, 18:14
Povestea emoționantă a celui mai bătrân cățel din lume! Bobi a intrat în cartea recordurilor pentru vârsta sa
Povestea specială a lui Bobi, cel mai bătrân cățel

Bobi are o poveste de-a dreptul emoționantă. La doar două săptămâni după ce Spike intrase în carte recordurilor, Bobi l-a dretonat. Cine este Boboi? Ei bine, cel mai bătrân cățel din lume. Acesta și-a petrecut întreaga viață în Portugalia. Povestea lui ar fi putut fi cât se poate de tragică, dar iată că atât Bobi, cât și stăpânii au fost extrem de norocoși, iar pe data de 1 februarie acesta a împlinit vârsta de 30 de ani și 266 de zile.

Citește și: Cum l-a găsit căţeluşa Bata pe criminalul feroce de la Bran. Cum „le-a arătat” criminaliștilor unde se ascunde ucigașul

Până acum, titlul de cel mai bătrân cățel îi revenise lui Spike, un Chihuahua de 23 de ani, conform Guinness World Records. Se pare că Bobi, „rivalul”, său ar fi putut să aibă un sfărșit tragic încă din prima sa zi de viață. Leonel Costa, stăpânul său a împărtășit adevărul despre povestea cățelului.

Bobi a trăit toată viața sa în satul Conqueiros, din zona Leiria, Portugalia. În data de 31 mai 1992 a fost unul dintre cei patru pui masculi care s-a născut într-o anexă a gospodăriei familiei Costa, unde aceştia depozitau lemne.

Povestea specială a lui Bobi, cel mai bătrân cățel

„Aveam opt ani. Tatăl meu a fost vânător și întotdeauna am avut mulți câini.”, a spus Leonel Costa, acum în vârstă de 38 de ani.

Dat fiind că aveau deja un număr destul de mare de animale, tatăl lui Leonel a luat decizia de a nu păstra puiuții nou-născuți.

„Din păcate, la vremea aceea era considerat normal de către persoanele în vârstă care nu puteau avea mai multe animale acasă […] să ducă animalele într-o groapă pentru ca acestea să nu supraviețuiască.”, îşi aminteşte Leonel.

Din acest motiv, părinții lui Leonel au pândit momentul în care cățelușa Gira și-a lăsat puii singuri, astfel încât să îi poată lua din culcușul lor. În graba din momentul respectiv, aceștia nu au realizat că au lăsat un puiuț în urmă. Leonel, alături de frații să au observat că Gira continua să viziteze anexa unde născuse puii. Așa l-au descoperit pe micuțul Bobi care reușise să se camufleze printre lemnele din încăpere. Leonel a păstrat secretul, iar până când părinții au descoperit cățelul, acesta deschisese ochișorii. Familia s-a decis să îl păstreze.

Longevitatea lui Bobi s-ar datora faptului că a trăit într-un mediu pașnic și liniștit, departe de poluarea și agitația din orașe. Cățelul nu a fost niciodată legat, din contră, a avut mereu libertatea de a explora și de a se plimba prin pădurile din jurul casei. Bobi este un cățel sociabil, tocmai pentru ca a trăit mereu înconjurat de multe alte animale. Totuși vârsta începe să își spună cuvântul. Vederea lui Bobi s-a înrăutățit, iar Leonel îl observă adesea ciocnindu-se de diferite obstacole. Tot din această cauză, Bobi se odihnește mai mult decât înaite, iar în zilele răcoroase preferă să se odihnească lângă foc. În ceea ce privește dieta sa, Bobi a mâncat întotdeauna „hrană umană”.

„Ce am mâncat noi, au mâncat și ei”, a spus Leonel, care este de părere că şi acest lucru a contribuit la longevitatea lui Bobi.

Bobi este un Rafeiro do Alentejo de rasă pură, animal cu o speranță medie de viață de 12-14 ani. Guinness World Records și-a actualizat recordurile și a anunțat că Bobi nu este doar cel mai bătrân câine în viață, ci și cel mai bătrân câine în viață din toate timpurile. În trecut, deţinătorul recordului a fost Bluey (1910-1939), un câine australian care a trăit până la 29 de ani și 5 luni.

Citește și: Marmorta Fred care prezicea venirea primăverii a fost găsită moartă. Nu a mai reușit să de verdictul din acest an