Mircea Badea a fost la un pas de moarte la cutremurul din 1977. „De-asta mai sunt în viață!”

Mircea Badea a dezvăluit cum a supraviețuit la seismul din 1977. Realizatorul TV a mărturisit că a scpat cu viaţă după ce bunica lui s-a pus deasupra pătuțului în care se afla!

07 feb. 2023, 12:21
Mircea Badea a fost la un pas de moarte la cutremurul din 1977. „De-asta mai sunt în viață!”
Mircea Badea a fost la un pas de moarte la cutremurul din 1977. "De-asta mai sunt în viață!"

Mircea Badea a fost la un pas de moarte la cutremurul din 1977. Prezentatorul avea doar trei ani la momentului celui mai puternic cutremur din istoria României.

„Eu încerc să nu prea privesc imaginile de la cutremurul din Turcia. Sunt absolut sinistre. Sunt mai sensibil la acest subiect și nu fac față foarte bine la aceste tragedii. Sigur că s-ar putea întâmpla și la noi, așa cum s-a întâmplat și în 1977. Eu mai sunt în viață pentru că bunica mea – Dumnezeu să o odihnească – s-a pus peste patul în care eram și au căzut cărămizile peste bunica”, a dezvpluit Mircea Badea în timpul emisiunii sale de la Antena 3.

Citeşte şi: România ar putea fi lovită de un cutremur de 7 grade. Avertismentul sumbru al unui seismolog INFP: „Nu s-a mai produs de 32 de ani, ar putea să se producă și la noi”

„Sigur că vom mai avea și noi un cutremur mare. Este o chestiune de când, nu de dacă se va întâmpla. Eu mai pun și problema cetățenilor, nu doar a autorităților. Câți dintre cetățenii din București sunt, pe bune, interesați de subiect în afară de momentele acestea când se emoționează și se uită la tragedia altor oameni? De exemplu, oamenii care stau în blocuri cu bulină roșie nu au niciun fel de responsabilitate? Ba eu cred că da”, a mai precizat Mircea Badea.

Citeşte şi: Ce pericol îi așteaptă pe români după marele cutremur resimțit în Turcia și Siria. Gheorghe Mărmureanu, totul despre legătura cu seismele din România

Mărturisirile acestuia vin după ce cutremurele violente care au zguduit luni sud-estul Turciei au provocat mii de morţi şi zeci de mii de răniţi.