După 9 ani la Cotroceni, Klaus Iohannis a ajuns de râsul lui Victor Ponta: România needucată, fără Schengen, cu vize de SUA și guvern PSD | EXCLUSIV

Victor Ponta susține că președintele Klaus Iohannis nu are de ales: trebuie să-l propună în luna mai pe Marcel Ciolacu drept premier al României. Astfel, oficialul de la Palatul Cotroceni va rămâne cu zero realizări în mandatul său, potrivit lui Ponta. 

17 feb. 2023, 21:02
După 9 ani la Cotroceni, Klaus Iohannis a ajuns de râsul lui Victor Ponta: România needucată, fără Schengen, cu vize de SUA și guvern PSD | EXCLUSIV

Klaus Iohannis a ajuns într-o situație ridicolă, crede Victor Ponta. Oficialul de la Palatul Cotroceni a ajuns să se roage de PSD pentru ca și PNL să poată rămâne la butoane, susține fostul premier.

„În primul rând, fără să fiu om politic, cred că respectând votul pe care l-au dat românii în 2020, PSD fiind partidul cel mai are, trebuia să dea premierul. A acceptat să fie de la PNL primul, până în mai. A fost un acord girat în totalitate de Iohannis, PNL nu face nimic fără Iohannis. Nu ajungea Ciucă premier. Domnul Iohannis a fost cel care s-a rugat de PSD, după ce i-a făcut ‘ciuma roșie’, că vând Ardealul… S-a rugat de PSD.

Cele mai bune guverne pe care le-a avut România au fost cele conduse de prim-miniștrii PSD. Sper să se facă această schimbare și să se facă schimbări în zona de politică economică și socială.

Trăim de pe vremea lui Orban și Cîțu pe împrumuturi”, a declarat Victor Ponta la România TV.

 

Victor Ponta, despre cei 9 ani cu Klaus Iohannis la butoane: România needucată, fără Schengen, cu vize de SUA și guvern PSD

 

Klaus Iohannis va pierde în totalitate până și imaginea de „luptător anti-PSD”, după ce-l va propune pe Marcel Ciolacu premier, susține Victor Ponta.

„Așa e logic (n.r. – să-l propună pe Marcel Ciolacu premier), de bun simț, nu văd o altă variantă. Domnul Iohannis va rămâne în istoria României nu pentru România Educată, pentru că nu e educată, nici pentru Schengen, pentru că nu suntem acolo, nici pentru viza de America, pentru că nu au fost scoase, nici pentru că a scos PSD-ul de la guvernare – nu se pune problema de așa ceva. Dar rămâne în istorie că după nouă ani de când e președinte, Ciolacu va fi al 9-lea prim-ministru din mandatul său. E dezastru în educație, transporturi etc. 

Sper să-l lase în funcție pe Ciolacu, președintele partidului”, a mai transmis Victor Ponta, pentru România TV.