Victor Ponta, revoltat: „Klaus Iohannis a confiscat politica externă a României. Premierul și ministrul sunt doar însoțitori” / Ce trebuie să discute oficialii de la București cu Zelenski | EXCLUSIV

Victor Ponta a intervenit în scandalul „legii minorităților din Ucraina". Fostul premier a profitat de ocazie și a lansat noi atacuri la adresa lui Klaus Iohannis. 

17 feb. 2023, 20:39
Victor Ponta, revoltat: „Klaus Iohannis a confiscat politica externă a României. Premierul și ministrul sunt doar însoțitori” / Ce trebuie să discute oficialii de la București cu Zelenski | EXCLUSIV

Statul român nu are lideri care sunt în stare să negocieze pentru drepturile românilor din Ucraina, susține Victor Ponta.

„Problema cu legea minorităților nu a fost atacată de Președinte, de Guvern, ci de un senator, Titus Corlățean, bravo lui! Dar nu e normal să atace un senator, un deputat sau noi, la TV. Trebuie să reacționeze statul român. În urmă cu 15 ani am reacționat, iar acum tăcem din gură, la nivel instituțional”, a declarat Victor Ponta, vineri seara, la România TV.

 

Victor Ponta, atac la adresa lui Klaus Iohannis: „A confiscat politica externă doar ca să nu o mai facă altcineva”

 

Klaus Iohannis a confiscat politica externă a României, pe care a redus-o la tăcere, mai degrabă, susține Victor Ponta.

„Asigurările domnului Zelenski (n.r. – cu privire la drepturile românilor din Ucraina) nu s-au concretizat. În ceea ce privește politica externă, s-a schimbat de când a venit premier Dacian Cioloș, când a fost confiscată de domnul Iohannis și asta nu pentru că e activ, pentru că merge în vizite. A fost confiscată ca să nu facă altcineva politica externă. Domnul Meleșcanu a mai avut niște inițiative (n.r. – într-un guvern PSD)… Dar în acest moment, premierul, ministrul de Externe nu mai fac politică externa, ci doar îl însoțesc pe președinte, care nu are poziții, în general. 

Să te cerți pe plan internațional cu Ucraina, acum, dă prost. Dar cred că ar trebui să o facă pentru România”, a mai comentat Victor Ponta.