Aur pentru România! Echipa masculină de sabie a învins Ungaria în finala Campionatului European de la Tallinn, Estonia

Juniorii din echipa masculină de sabie a României au făcut spectacol la Campionatul European de la Tallinn, Estonia, unde au cucerit aurul.

28 feb. 2023, 23:07

Echipa masculină de sabie a învins Ungaria în finala Campionatului European de la Tallinn, Estonia. Emoțiile au fost uriașe, însă cei patru juniori au reușit să învingă în finala de marți, Ungaria și să aducă României a doua medalie de aur de la campionatul european.

Citește și AUR pentru România la Mondialele de canotaj! Ionela Cozmiuc a câştigat finala de schif simplu, categorie uşoară

Echipa masculină de sabie a învins Ungaria în finala Campionatului European de la Tallinn, Estonia

Casian Cîdu, Radu Nițu, Vlad Covaliu și Mihnea Enache sunt băieții de aur ai României de la Campionatul European de la Tallinn.

„Patru băieți minunați au adus țării noastre a doua medalie de aur de la Tallinn. Ei sunt Casian Cîdu, Radu Nițu, Vlad Covaliu și Mihnea Enache”, au anunțat reprezentanții Federației Române de Scrimă pe Facebook.

România a câștigat în total la competiția de la Tallin opt medalii toate la sabie, dintre care cinci la cadeţi (1-3-1) – aur prin echipa feminină de sabie (Rosemarie Benciu, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş), argint prin echipa masculină de sabie (Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva şi Cristian Macovei), argint prin Amalia Covaliu la sabie feminin, argint prin Casian Cîdu la sabie masculin şi bronz prin Anastasia Fusea la sabie feminin.

„România a învins Ungaria în finală cu 45-31 și a obținut a opta medalie la aceste europene. Patru dintre medalii poartă și semnătura lui Casian Cîdu: aur cu echipa la juniori, argint la individual cadeți și echipe cadeți și bronz la individual juniori.

Felicitări, Casian! Felicitări, Vlad! Felicitări, Radu!, Felicitări, Mihnea! Felicitări antrenorilor care au făcut posibilă această performanță: Alexandru Chiculiță, Ciprian Gălățeanu, Alin Badea, Irina Covaliu, Constantin Sandu și Nicolae Alexe!”, a mai transmis Federația Română de Scrimă.

La ediţia din acest an a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), care a avut loc între 21 şi 28 februarie, România a participat cu o delegaţie de 42 sportivi, înscrişi la toate armele.

În 2020, la Europenele de la Novi Sad, România a cucerit o medalie de argint pe echipe la sabie feminin şi două medalii de bronz, prin Maria Alexe la sabie individual şi echipa masculină de sabie. La juniori, echipa feminină de floretă a cucerit aurul, Radu Niţu a fost medaliat cu argint la sabie individual, iar Karina Vasile, cu bronz la floretă individual, conform Agerpres.

Citește și Trei medalii de aur şi trei de bronz sâmbătă pentru România la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen