Doliu în lumea muzicii internaționale. Basistul trupei Pulp, Steve Mackey, a murit

Lumea muzicii internaționale a suferit încă o pierdere. Steve Mackey, basistul trupei Pulp, a murit la vârsta de 56 de ani.

03 mart. 2023, 08:43
Doliu în lumea muzicii internaționale. Basistul trupei Pulp, Steve Mackey, a murit
Steve Mackey s-a stins din viață la vârsta de 56 de ani

Steve Mackey a murit la vârsta de 56 de ani, a confirmat familia basistului trupei Pulp, potrivit bbc.com.

Mackey, originar din Sheffield, s-a alăturat trupei Pulp în anul 1989 și a contribuit la hiturile „Common People”, „Disco”, „Lipgloss”.

Cea care a făcut anunțul a fost soția lui, Katie, care a publicat joi un mesaj pe o rețea de socializare în care spune că Steve Mackey era spitalizat de trei luni din cauza unei afecțiuni despre care nu a dat niciun detaliu.

Citește și: Destin crunt, toată familia e distrusă. O tânără de 20 de ani a murit subit în brațele tatălui ei, la câteva minute după ce a spus că se simte rău

„Suntem șocați și devastați că trebuie să ne luăm rămas-bun de la soțul meu minunat și extraordinar. Steve a fost cel mai talentat bărbat pe care l-am cunoscut, un muzician excepțional, producător, fotograf și cineast. 

A fost adorat de toți oamenii cu care și-a încrucișat drumurile în numeroasele discipline creative pe care le-a cucerit. Doresc să adresez mulțiumiri întrgului personal NHS care a muncit neobosit pentru Steve. Îi vom duce lipsa mai presus decât pot cuvintele exprima”, a scris aceasta.

Și trupa Pulp a publicat un mesaj în memoria lui Steve Mackey, anunțându-i pe fani că basistul lor s-a stins din viață joi dimineață. Alături de mesaj au postat o fotografie cu muzicianul din turneul din 2012 al trupei, când au petrecut o zi liberă într-o zonă din Anzi.

Citește și: Legendarul Just Fontaine, recordmanul de goluri înscrise la un Campionat Mondial, a murit la 89 de ani

„Aveam o zi liberă, iar Steve a sugerat să facem o drumeție. Așa am făcut și a fost o experiență complet magică. Mult mai magică decât dacă ne-am fi holbat la pereți în hotel toată ziua (ceea ce am fi făcut alminteri).

Steve făcea lucrurile să se întâmple în viața lui și în cea a trupei. Ne-ar plăcea foarte mult să credem că s-a întors în munții aceia acum, în următoarea etapă a vieții lui”, au transmis membrii trupei.

Pulp se va reuni vara aceasta pentru o serie de concerte. Steve Mackey anunțase deja că nu va participa deoarece a decis să se concentreze asupra „muzicii, realizării de filme și proiectelor fotografice”.