Ce s-a întâmplat cu barcagiul răsturnat în Mureş cu trei zile înainte de tragedie. A suferit o lovitură teribilă!

Duminică, 30 aprilie, o barcă în care se aflau 12 persoane, şapte adulţi şi cinci copii, s-a răsturnat în Mureş la puțin timp după ce plecase din Șemlac, județul Arad, pentru a ajunge la Periam Port, județul Timiș. Un copil a murit, iar alte patru persoane sunt dispărute.

05 mai 2023, 11:03
Ce s-a întâmplat cu barcagiul răsturnat în Mureş cu trei zile înainte de tragedie. A suferit o lovitură teribilă!
Ce s-a întâmplat cu barcagiul răsturnat în Mureş cu trei zile înainte de tragedie. A suferit o lovitură teribilă!

Ce s-a întâmplat cu barcagiul răsturnat în Mureş cu trei zile înainte de tragedie. Marcel Mujicas (33 de ani), conducătorul bărcii care s-a scufundat în Mureș, a fost reținut de poliţie imediat după tragedie, apoi eliberat. Cercetările au arătat că Marcel Mujicas, acuzat de ucidere din culpă, nu deținea permis de barcă și că ambarcațiunea nu era înmatriculată. Mai mult la testarea cu aparatul alcooltest, acesta avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citeşte şi: Alina, tânăra mamă supraviețuitoare a tragediei din râul Mureș, și-a pierdut copilul și soțul pentru totdeauna: „De ce mi i-ai luat, Doamne, cu ce ți-am greșit?! Nu voi putea trăi niciodată fără ei”

Conform Fanatik, cu doar trei zile înainte de tragedie, Marcel Mujicas a pierdut un proces la Judecătoria Arad, al cărui obiect este „cerere de valoare redusă”, în care acesta figurează ca pârât, iar o firmă specializată în recuperarea datoriilor este reclamant. Pe 27 aprilie, cu trei zile înainte de petrecerea tragediei de pe Mureș, Marcel Mujicas a pierdut procesul, fiind obligat să achite suma de 882,74 lei, reprezentând debit restant.

Citeşte şi: Apar noi detalii cutremurătoare după tragedia din Mureș. Alina, supraviețuitoarea care și-a pierdut fiul și partenerul, urma să facă nuntă: „Vă voi iubi mereu”

Nu a fost primul dosar al lui Marcel Mujicas, care a figurat ca pârât în altul, disjuns cel care s-a încheiat pe 27 aprilie. În dosarul înregistrat pe 10 iunie 2022, la Judecătoria Arad, compania RCS-RDS a figurat ca reclamant. Inițial, judecătorii au decis ca Marcel Mujicas să plătească o sumă mai mare, de aproximativ 3.500 de lei, care a fost ulterior redusă.