Rusia denunță un „atac terorist” cu drone asupra Moscovei. Kremlinul arată cu degetul spre Ucraina

Rusia afirmă că Moscova ar fi fost atacată de 8 drone care aparțin Ucrainei. Incidentul a fost calificat drept un atac terorist.

30 mai 2023, 14:31
Rusia denunță un „atac terorist” cu drone asupra Moscovei. Kremlinul arată cu degetul spre Ucraina
Rusia denunță un „atac terorist” cu drone asupra Moscovei. Kremlinul arată cu degetul spre Ucraina

Autoritățile din Rusia afirmă că Moscova ar fi fost ținta unui „atac terorist”. Conform informațiilor transmise de ministerul rus al Apărării printr-un comunicat pe Telegram, ar fi vorba de un atac organizat cu 8 drone. Aceștia arată cu degetul spre Ucraina, informează agenția rusească de știri Ria Novosti.

Citește și: Rusia avertizează cu escaladarea războiului. ”Suntem de 16 ori mai mare decât Ucraina. Avem resurse enorme”

Cu alte cuvine, rușii susțin că forțele de securitate ucrainene au folosit opt drone pentru a ataca Moscova.

„Opt vehicule aeriene fără pilot, de tip aeronavă, au fost implicate în atac. Toate dronele inamice au fost lovite”, se arată în comunicatul ministerului rus al Apărării.

Mai mult de atât, rușii au afirmat ( aceste informații nu pot fi verificate în mod independent) că dronele Ucrainei ar fi fost eliminate cu ajutorul unor baraje electronice, care le-au făcut să piardă controlul. Cu alte cuvinte, acestea au fost deviate de la țintele vizate.

„Alte cinci vehicule au fost doborâte de sistemul de rachete și tunuri Pantsir-S în regiunea Moscovei.” – mai precizează Ria Novosti, o agenție care este controlată de Kremlin.

Incidentul a fost calificat drept un atac terorist.

Ambasadorul acreditat de Rusia în Marea Britanie a avertizat cu privire la escaladarea războiului din Ucraina, pe măsură ce Londra și alți aliați occidentali trimit mai multe arme pentru a-l ajuta pe Volodimir Zelenski, scrie SkyNews. Andrei Kelin a spus că acțiunile țărilor NATO, „în special” Marea Britanie, riscă să prelungească și să declanșeze o „nouă dimensiune” în război.

„Rusia este de 16 ori mai mare decât Ucraina. Avem resurse enorme”, a spus Kelin pentru Laura Kuenssberg de la BBC. „Mai devreme sau mai târziu, desigur, această escaladare poate căpăta o nouă dimensiune de care nu avem nevoie și de care nu ne dorim. Putem face pace mâine”.

Întrebat despre dovezile tot mai mari ale crimelor de război ale Rusiei, ambasadorul a spus că Ucraina a fost cea care a comis crime de război. El a schimbat apoi tactica și a spus că Națiunile Unite nu au puterea de a investiga astfel de infracțiuni.

Citește și: Război în Ucraina, sirenele au sunat toată noaptea. Rusia a bombardat din nou Kievul, 52 de drone au fost doborâte