Rusia avertizează cu escaladarea războiului. ”Suntem de 16 ori mai mare decât Ucraina. Avem resurse enorme”

Andrei Kelin a spus că acțiunile țărilor NATO, „în special” Marea Britanie, riscă să prelungească și să declanșeze o „nouă dimensiune” în război.

28 mai 2023, 17:17
Rusia avertizează cu escaladarea războiului. ”Suntem de 16 ori mai mare decât Ucraina. Avem resurse enorme”

Ambasadorul acreditat de Rusia în Marea Britanie a avertizat cu privire la escaladarea războiului din Ucraina, pe măsură ce Londra și alți aliați occidentali trimit mai multe arme pentru a-l ajuta pe Volodimir Zelenski, scrie SkyNews.

Andrei Kelin a spus că acțiunile țărilor NATO, „în special” Marea Britanie, riscă să prelungească și să declanșeze o „nouă dimensiune” în război.

VIDEO Atacul dronelor la Belgorod. Imagini fabuloase cu rebelii care au întors armele împotriva Moscovei

„Rusia este de 16 ori mai mare decât Ucraina. Avem resurse enorme”, a spus Kelin pentru Laura Kuenssberg de la BBC. „Mai devreme sau mai târziu, desigur, această escaladare poate căpăta o nouă dimensiune de care nu avem nevoie și de care nu ne dorim. Putem face pace mâine”.

Întrebat despre dovezile tot mai mari ale crimelor de război ale Rusiei, ambasadorul a spus că Ucraina a fost cea care a comis crime de război. El a schimbat apoi tactica și a spus că Națiunile Unite nu au puterea de a investiga astfel de infracțiuni.

Război în Ucraina: Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte trei au fost rănite într-un raid aerian a Rusiei la Kiev

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte trei au fost rănite într-un raid aerian rusesc efectuat în cursul nopţii asupra capitalei ucrainene, au anunţat duminică oficialii oraşului, citaţi de AFP.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât cel puţin 20 de drone lansate împotriva Kievului, au precizat aceştia. Resturi de drone au lovit o benzinărie şi au ucis un bărbat de 41 de ani, a anunţat primarul Kievului, Vitali Klitchko.

Război în Ucraina, sirenele au sunat toată noaptea. Rusia a bombardat din nou Kievul, 20 de drone au fost doborâte
Cel puţin trei persoane au fost rănite în atacul asupra capitalei, a precizat administraţia militară din Kiev. „Unităţile de apărare aeriană au distrus deja peste 20 (de drone) care avansează asupra Kievului”, a declarat Vitali Klitchko pe Telegram. „Cu toate acestea, un nou val de drone se îndreaptă spre capitală. Staţi în siguranţă”.

Vitali Klitchko a declarat că un incendiu a izbucnit după ce resturi de drone au căzut pe o clădire nerezidenţială cu şapte etaje.

Un al doilea incendiu a izbucnit într-o altă parte a capitalei după ce resturi de drone au căzut pe o clădire cu nouă etaje, a declarat administraţia militară din Kiev pe Telegram.