Adrian Năstase: Mi s-a păruit aproape ireal să particip la Congresul PSD în calitate de invitat

Adrian Năstase s-a declarat duminică extrem de emoţionat în urma participării sale la Congresul PSD, adăugând că, totuşi, postura de invitat i s-a părut aproape ireală pentru cineva a cărei istorie personală s-a legat de istoria acestui partid, dar care mai ales a contribuit la naşterea formaţiunii, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
21 apr. 2013, 13:26
Adrian Năstase: Mi s-a păruit aproape ireal să particip la Congresul PSD în calitate de invitat

„Congresul PSD a însemnat pentru mine un moment de emoţie. Am fost într-o situaţie pe care mi-e greu să o definesc. Am participat la toate etapele de ‘construcţie’ a acestui partid. Îmi vin în minte numeroase momente în care istoria mea personală s-a legat de istoria acestui partid. Şi cu bune şi cu rele. Unele amintiri aş vrea să le şterg complet din memorie. Pe altele aş vrea să le pun în cea mai preţioasă casetă a trăirilor şi memoriei mele. De aceea, mi s-a părut aproape ireal să particip, în calitate de ‘invitat’, la un congres al partidului la a cărui naştere am contribuit. Multor colegi din sală – am avut impresia – li s-a părut, de asemenea, ciudată această postură. De ce s-a ajuns aici, ştiţi deja”, a scris Năstase pe blogul personal.
Adrian Năstase, care a fost prezent pe 19 aprilie la Congresul PSD, a adăugat că s-a bucurat să reîntâlnească vechi prieteni sau colegi din toată ţara, dar şi pe preşedintele Internaţionalei Socialiste – George Papandreou – un bun prieten.

„M-a impresionat enorm primirea care mi-a fost făcută. Cunosc ritualurile şi ceremoniile de la congrese. Ştiu ce înseamnă să fie prezentat cineva. Ştiu să ‘ascult’ aplauzele din sală. În momentul în care însă, întorcându-mă spre sală, am văzut cum se ridică în picioare, în valuri, cei 5.000 de colegi, pentru a mă aplauda, am simţit că mi se abureşte privirea şi am simţit cum o mare căldură mă cuprinde…”, a mai spus fostul premier.