Care este secretul care te va salva atunci când trebuie să cureți cuptorul. Ai nevoie de un singur ingredient ca să îl faci să strălucească

Cuptorul poate să fie extrem de greu de curățat, iar petele de grăsime învechite pot să se transforme foarte ușor într-un coșamr. Din fericire, există un truc care îți va face viața mult mai ușoară atunci când trebuie să te apuci de curățenie.
Mircea Filipescu
10 aug. 2023, 13:09
Care este secretul care te va salva atunci când trebuie să cureți cuptorul. Ai nevoie de un singur ingredient ca să îl faci să strălucească
Care este secretul care te va salva atunci când trebuie să cureți cuptorul. Ai nevoie de un singur ingredient ca să îl faci să strălucească ca nou

Atunci când trebuie să facem curățenie apar sarcini care sunt cât se poate de neplăcute. Cuptorul murdar este una dintre cele mai mari probleme care pot apărea în bucătărie, iar curățarea lui este un adevărat coșmar. Este esențial să îl curățăm măcar o dată la câteva săptămâni. În primul rând, nu este igienic să gătim într-un cuptor murdar și în al doilea rând, mâncarea poate să fie alterată de mirosul pre-existent în cuptor.

Citește și: Ce alimente nu trebuie să încălzeşti niciodată în cuptorul cu microunde. Riscurile sunt mari

Deși multe cuptoare sunt echipate cu funcții de autocurățare care incinerează murdăria prin expunerea la temperaturi extrem de ridicate, această metodă nu este întotdeauna cea mai sigură. De aceea, mulți oameni preferă să utilizeze metode mai blânde precum detergenții de bucătărie sau alternative naturale precum oțetul, sucul de lămâie sau bicarbonatul de sodiu pentru a-și curăța cuptorul.

Toate aceste metode oferă beneficiul de a reduce expunerea alimentelor la substanțe chimice agresive și de a evita inhalarea vaporilor nedoriti sau periculoși în timpul procesului de curățare. Totuși, este important să menționăm că aceste abordări necesită utilizarea cuptorului într-o stare rece pentru a fi eficiente și sigure. În mod frustrant, uneori, murdăria se poate usca pe suprafața cuptorului în timp ce acesta se răcește.

Pentru a evita dificultățile de a curăța murdăria uscată și persistentă la următoarea utilizare a cuptorului, puteți recurge la o soluție simplă din bucătărie: sarea.

Potrivit expertului în curățenie Nathan Ripley, cel mai bun mod de a preveni lipirea petelor este să aplici imediat o cantitate mică de sare pe acestea. În timpul procesului de coacere, se pot forma scurgeri de alimente pe suprafața cuptorului. În aceste cazuri, poți deschide cuptorul rapid și presăra puțină sare pe scurgeri. Atunci când cuptorul se răcește, va fi mai ușor să înlături acele pete.

Sarea funcționează ca un agent de curățare datorită naturii sale abrazive și absorbante. Dacă aplici sare pe murdăria încă umedă imediat după ce scoți alimentele din cuptorul cald, aceasta poate ajuta la absorbția unei părți din murdărie și la prevenirea lipirii acesteia pe suprafața cuptorului. Astfel, curățarea ulterioară cu apă sau sucul de lămâie va fi mai ușoară după ce cuptorul s-a răcit. Aceste curățări rapide pe loc vor facilita curățarea periodică a cuptorului în ansamblu și vor contribui la menținerea igienei, deoarece sarea are proprietăți ușor antibacteriene.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui o lămâie în cuptorul cu microunde. Metoda ingenioasă care le va surprinde chiar și pe cele mai pricepute gospodine!

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Cum a ajuns Ilie Bolojan să-și amendeze fosta soție. Femeia a implorat instanța să-i anuleze contravenția: ”Era târziu și ploua”
Capital.ro
Se schimbă permisul de conducere în România. UE ne obligă. Toți șoferii trec la acest document
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Reguli usturătoare pentru permis. Cum sunt afectați românii
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări