Ce se întâmplă dacă pui o lămâie în cuptorul cu microunde. Metoda ingenioasă care le va surprinde chiar și pe cele mai pricepute gospodine!

Cuptorul cu microunde este unul dintre electrocasnicele cel mai des folosite din bucătărie, pentru ca te ajută sa încălzești rapid mâncarea, însă poate deveni un focar de microbi dacă nu este curățat eficient.

03 dec. 2022, 08:55
Ce se întâmplă dacă pui o lămâie în cuptorul cu microunde. Metoda ingenioasă care le va surprinde chiar și pe cele mai pricepute gospodine!

Majoritatea românilor au în casă un cuptor cu microunde, însă locul în care îți încălzești mâncarea trebuie să fie curat și fără bacterii.

Curățarea cuptorului cu microunde se poate face prin mai multe metode, însă puține gospodine știu despre metoda ingenioasă care le ajută să economisească mult timp, nervi și bani.

Datorită proprietăților sale antibacteriene şi antifungice, lămâia s-a dovedit a fi un agent de curățare excelent și te va ajuta să cureți cuptorul cu microunde în profunzime. Mai mult, te va ajuta să scapi până și de petele de grăsime! Sucul ei este cunoscut deja pentru toate proprietățile anifungice și antibacteriene.

Citiți și: Pune un pahar cu suc de lămâie în frigider. Trucuri utile ca să scapi de mirosul neplăcut

De asemenea, sucul de lămâie va elimina până și mirosurile neplăcute care rămân odată cu trecerea timpului. Vei scăpa chiar și de urmele de mâncare uscate.

Curăță cuptorul cu microunde folosind lămâia

Pentru început, stoarce bine o lămâie într-un castron cu apă, după care pune vasul plin în cuptorul cu microunde. Setează-l la viteză maximă și pornește-l pentru aproximativ 5 minute. Vei rămâne surprinsă să vezi că toată murdăria va dispărea.

Acest truc este unul ușor și eficient, pe care îl poți încerca și tu, la tine acasă. Cu atât mai mult, poți pune în amestec și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Datorită acestei metode, cuptorul cu microunde va fi curat și vei scăpa de mirosul neplăcut din interiorul lui.

Pentru acest truc este necesar să ții cont cu strictețe de toți pașii, pentru a te bucura de rezultatele dorite. În numai 5 minute, poți spune „adio” mizeriei din cuptorul cu microunde, totul datorită unui vas cu apă și lămâie, potrivit spynews.ro

Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru curățarea cuptorului cu microunde

O altă metodă eficientă de a curăța cuptorul cu microunde este cea cu bicarbonat de sodiu. Îl poți folosi cu încredere pentru îndepărtarea petelor de grăsime.

Pasta cu bicarbonat se face foarte ușor:

Realizează o pastă: ⅔ bicarbonat de sodiu + ⅓ apă;
Aplică pasta pe întreaga suprafață a petelor de mâncare;
Așteaptă ca pasta să acționeze pentru câteva minute, apoi șterge cu o cârpă;
Dacă pata persistă, repetă tot acest proces de câteva ori.

Citiți și: Cuptorul cu microunde, dușmanul din viața noastră? Cât de periculos este pentru sănătate