Export ilegal de tablă siliconată, transportată cu Oltcitul în India, descoperit de poliţişti

Un număr de zece persoane de etnie romă din Mehedinţi şi Vâlcea sunt anchetate pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, operaţiuni fictive de import-export, fals în documentele fiscale, fraude vamale şi spălare de bani.

RomaniaTV.net
26 apr. 2013, 05:56
Export ilegal de tablă siliconată, transportată cu Oltcitul în India, descoperit de poliţişti

Surse din cadrul Biroului Mehedinţi al DIICOT au declarat că firma prin care s-au făcut ”ingineriile” comerciale care au prejudiciat bugetul de stat cu suma de un milion de euro aparţine unei bătrâne din oraşul Strehaia, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Percheziţii în Bucureşti, Suceava şi alte patru judeţe la contrabandiştii cu ţigări

Procurorii care anchetează cazul au stabilit că aceştia au efectuat operaţiuni economice nereale, respectiv achiziţionarea şi vânzarea de materiale neferoase şi deşeuri, întocmirea în fals de facturi fiscale, avize de însoţire a mărfii, pe care le-au exportat fictiv în India pentru a deduce şi încasa TVA.

Potrivit acestora, membrii grupării infracţionale achiziţionau tablă siliconată de la o firmă din Bucureşti, o transportau la Vâlcea, unde era transformată în deşeuri care erau transportate fictiv în India cu autoturisme Oltcit, Dacia şi cu autobasculate de 16 tone.

Citeşte şi Percheziţii domiciliare în Slatina, într-un caz de trafic de droguri de risc şi etnobotanice

În cauză au mai fost reţinute patru persoane, iar mai mulţi administratori de centre de colectare a fierului vechi din Mehedinţi sunt cercetaţi.