Prinţul Charles vrea să salveze pădurile lui Dracula

Prinţul Charles s-a alăturat campaniei de salvare a pădurilor de basm din România, invocând legăturile cu strămoşii săi de pe meleagurile noastre. Acestea s-ar întinde până la Vlad Ţepeş, scriu jurnaliştii de la The Telegraph.

RomaniaTV.net
27 oct. 2011, 19:38
Prinţul Charles vrea să salveze pădurile lui Dracula

Pădurile dese din Carpaţi, care au inspirat legenda celebrului vampir, sunt, potrivit ziariştilor britanici, printre ultimele rămase încă neatinse din Europa. Multe sate locuite cândva de saşi sunt neschimbate de sute de ani, iar în codrii de lângă ele trăiesc încă lupi şi urşi.

Presa britanică îi citează pe reprezentanţii filialei române a Fondului Mondial pentru Natură. Conform acestora, peste 250.000 de hectare de păduri virgine din România au nevoie urgentă de protecţie.

În acest sens pledează şi prinţul Charles, care a achiziţionat mai multe proprietăţi în Transilvania, şi care cere salvarea padurilor din regiune, înainte ca acestea să fie pierdute pentru totdeauna, cum s-a întâmplat cu acelea care acopereau cândva mari porţiuni din Marea Britanie.

Pledoaria prinţului, va putea fi urmărită într-un documentar despre Munţii Carpaţi, ce va fi difuzat de canalul Travel Channel chiar înainte de Halloween. În acelaşi material, prinţul aminteşte că familia sa ar fi înrudită cu aceea a lui Vlad Ţepeş.

WWF a lansat o campanie pentru salvarea pădurilor virgine din România şi o petiţie prin care cere Ministerului Mediului luarea unor măsuri urgente pentru protejarea eficientă a ultimelor păduri virgine ale României, respectiv modificarea cadrului legislativ pentru protecţia lor şi asigurarea de fonduri pentru plăţi compensatorii către proprietarii privaţi de pădure. Puteţi semna petiţia pe site-ul oficial al campaniei, www.padurivirgine.ro.