Ciorba este una dintre mâncărurile preferate ale românilor, fiind nelipsită din cele mai multe case. Specialiștii au explicat modul în care aceasta trebuie depozitată în frigider pentru a nu se strica. În același timp, este important de știut și ce alimente nu trebuie puse lângă acest preparat.
Mulți oameni aleg să folosească folie de plastic pentru a proteja alimentele, inclusiv ciorba. Însă, specialiștii au declarat că românii trebuie să renunțe la acest obicei, deoarece este dăunător și poate contamina alimentele. Totodată, nu este recomandat să reutilizăm ambalajul. În caz contrar, mâncarea se va strica mult mai repede. Totuși, experții spun că putem folosi recipiente speciale cu capace sigilate.
Citește și: Cum se prepară Sărbușca, ciorba moldovenească acrită cu zer de oaie. Rețeta autentică a ciobanilor de la stână
Specialiștii au explicat ce alimente nu trebuie să depozităm lângă ciorbă pentru a o păstra cât mai mult timp în frigider. Mai exact, nu este recomandată așezarea preparatului lângă produse crude. De asemenea, pe listă se află și legumele coapte, ouăle prăjite, dar și carnea tocată crudă. Acestea pot produce toxine dăunătoare și afectează modul de păstrare al ciorbei, mai ales dacă oala nu este acoperită. Mai mult, pentru a prelungi viața preparatului, se recomandă o temperatură de plus patru grade, notează EVZ.
La congelator, temperatura ar trebui să fie de minus 18 grade. Aerul rece din frigider are nevoie de spațiu pentru a circula astfel încât alimentele să fie depozitate la temperatura potrivită și să nu se strice. Este indicat să nu pui foarte multe alimente în frigider. Apa utilizată pentru prepararea ciorbei este și ea importantă, iar legumele trebuie să fie foarte bine spălate. În cazul în care legumele nu au fost bine curățate, ciorba se poate strica mai repede.