În schimb, alţii, nu puţini la număr, preferă să le cumpere din piaţă pe motiv că sunt mai naturale şi, deci, mai sănătoase decât cele din supermarketuri şi, în plus, ajută şi producătorul român.
Adevărul este, ca întotdeauna, undeva la mijloc. Şi legumele de la tarabe sunt tratate pentru a se menţine cât mai mult timp proaspete, dar şi pentru a arăta bine. Căci, nu-i aşa, alimentul trebuie să şi placă ochiului pentru a-ţi face poftă să-l cumperi.
Asaltaţi cu informaţii contradictorii din toate părţile, românii nu mai ştiu ce să creadă şi ce să cumpere. Pentru a-şi asigura clientela că vinde produse de calitate, o sibiancă şi-a achiziţionat un aparat care măsoară nivelul nitraţilor şi pesticidelor din legume. Ana, care vinde în Piaţa Cibin din Sibiu, testează produsele în faţa oamenilor.
Rezultatul acestei iniţiative? Dublarea vânzărilor. Curioși, oamenii au venit la Ana în mod special pentru a o cunoaște și a-i cumpăra legumele produse de familia ei, în Drăgășani.
Citeste si Legumele pe care le poți planta în luna iulie. Secretele pentru o recoltă bogată și sănătoasă
„Într-adevăr, vânzările s-au dublat. Veridicitatea aparatului este foarte bună. Am avut printre clienți oameni care au luat probe și le-au dus la laborator ca să se convingă că legumele sunt sănătoase. Rezultatele au arătat că produsele sunt foarte, foarte bune”, a povestit Ana pentru turnulsfatului.ro
Ana provine din Drăgășani şi a deprins de mică tainele cultivării legumelor. Încă de atunci mergea cu părinţii la piaţă să le dea o mână de ajutor.
„Eu de mică sunt prin piețe. Provin dintr-o familie de țărani, din zona Voicești, Drăgășani. De mică mă puneau la treabă, am crescut în grădină. În urmă cu 15 ani, părinții mei vindeau în Piața Cibin, apoi au vândut la Vâlcea. Am crescut prin piață, mereu mă luau cu ei”, a povestit aceasta.
Un kilogram de roșii la Ana costă 12 și 13 lei, iar un kilogram de castraveți costă 6 lei, prețuri asemănătoare cu ale celorlalți comercianți din piață.