Dragoș Anastasiu, vicepremier în guvernul Ilie Bolojan, a dezvăluit că obține 14.000 de lei lunar ca vicepremier, o sumă infimă având în vedere că este milionar în euro și că un manager câștigă peste 10.000 de euro în privat gestionând o firmă cu un număr de angajați similar.
Participând într-o emisiune la Gândul, Dragoș Anastasiu a spus că nici măcar nu își cunoaște salariul, pe care îl estimează în jur de 14.000 de lei, însă susține că acest venit este unul destul de mic.
„Cred că 14.000 de lei. 14.000 de lei sunt 14.000 în statul român. Dar dacă e să te duci în privat și să găsești manager care să gestioneze oameni mulți, nu-i găsești, decât cu 10.000 de euro, sau de la 10.000 de euro în sus”, a declarat Dragoș Anastasiu, care a mai precizat că în privat nu poate găsi un manager de top cu un salariu de 2.500 de euro.
Dragoș Anastasiu susține că investițiile făcute în guvernarea anterioară sunt benefice României, însă că, în prezent, sunt deschise peste 14.000 de șantiere pe care statul nu și le mai permite în integralitate.
„Domnul Bolojan a ieșit și a spus: «Noi, cei care am guvernat, suntem vinovați! Și eu, Ilie Bolojan, mi-am cerut scuze față de poporul român». Este clar că cei care au guvernat, poate nu din rea intenție în ceea ce privește salariile, pensiile, investițiile, pentru că sunt toate necesare. Dar au fost prea multe, s-a depășit plapuma.
Poate și pentru că a fost an electoral, poate și pentru că nu și-au măsurat suficient de bine”, a declarat Dragoș Anastasiu în emisiunea „Ai Aflat! Cu Ionuț Cristache”.
Vicepremierul susține că a identificat mai multe direcții de reformă prin care statul român poate evolua. Fie că vorbim despre salarizare, consilii de administrație, debirocratizare sau digitalizare, toate acestea sunt incluse în planul său.
„Am identificat șapte direcții de reformă, pe care să mergem mai departe. Prima este reforma resursei umane și aici intră foarte multe lucruri, de la salarizare, consilii de administrație și așa mai departe
A doua este simplificarea și debirocratizarea, și cu asta vrem să începem foarte repede, pentru că nu costă și poate să dea un boost economiei, să facem antreprenori, să nu se mai ocupe de tot felul de lucruri mărunte și să se ocupe de business.
A treia chestiune se leagă de a doua este de digitalizarea. S-au făcut multe progrese, dar disparate. Tot felul de entități ale statului lucrează la digitalizare, dar nu avem o coordonare, ele nu se leagă cumva.”, a menționat Dragoș Anastasiu.