Pasagerii zborului Wizz Air W4-3331 Cluj-Napoca – Beauvais, din data de 9 iulie 2025, au trecut prin momente dramatice când generatorul principal al motorului stâng al aeronavei a cedat cu doar 20 de secunde înainte de decolare. Avionul s-a oprit brusc, iar călătorii au fost evacuați fără explicații imediate.
Incidentul a fost confirmat public de către căpitanul aeronavei abia după reîmbarcarea pasagerilor, care a avut loc aproximativ o oră mai târziu, folosind aceeași aeronavă, funcționând de această dată cu generatorul de rezervă.
Cât câștigă o stewardesă în 2025. Ce salarii oferă Emirates, Wizz Air, Ryanair sau Tarom
Pasagerii reclamă gravitatea situației, subliniind lipsa totală de comunicare și transparență din partea companiei. Unul dintre călători, profund marcat de incident, atrage atenția că „low-cost nu înseamnă low-safety” și cere responsabilitate, transparență și respect față de siguranța oamenilor. De asemenea, acesta critică dur faptul că singurul răspuns primit de la Wizz Air după incident a fost un link către un formular și o ofertă de reducere de 20% la produsele cosmetice vândute la bord.
„Este extrem de grav că s-a permis să zburăm cu generatorul de rezervă ca generator principal. Ce s-ar fi întâmplat dacă acel generator ceda la doar câteva secunde după decolare? Nu este normal să fim puși într-o situație atât de periculoasă fără a ni se explica ce se întâmplă. Viața noastră nu valorează doar o reducere la parfumuri”, a transmis pasagerul afectat.
Acesta a precizat că nu solicită despăgubiri financiare, ci își dorește ca incidentul să fie luat în serios și să genereze o schimbare în modul în care sunt gestionate astfel de situații. Totodată, solicită autorităților și companiei aeriene să realizeze o verificare amănunțită a aeronavelor pentru a evita potențiale tragedii în viitor.
„Nu vreau bani, vreau umanitate. Nu ar trebui să mai moară oameni din cauza incompetenței. De câte tragedii mai avem nevoie ca să învățăm lecțiile?”, a concluzionat pasagerul.
Până la acest moment, compania Wizz Air nu a oferit o declarație oficială în legătură cu incidentul semnalat. Potrivit despagubire.ro, pasagerii care ajung la destinație cu o întârziere mai mare de 3 ore, cărora li se refuză zborul sau cărora nu li se permite îmbarcarea din cauza overbooking-ului pot obține despăgubiri conform regulamentului european. În acest caz particular, urmează să analizăm toate aspectele pentru a determina dacă pasagerii acestui zbor sunt eligibili pentru despăgubiri.