O parte semnificativă din angajații de la Senat care au fost „trimiși acasă” de Ilie Bolojan, mai exact 45 din totalul de 147, s-au transferat la alte instituții de stat. Un procent de 20% dintre aceștia la Primăria Sectorului 1 și la o instituție subordonată acesteia, iar un alt fost angajat al Senatului la ANAF, unde câștigă peste 14.000 de lei brut lunar, arată G4Media.
Sursa citată a arătat faptul că 45 din cele 147 de persoane date afară de la Senat au ajuns să se transfere la alte instituții publice al căror nume Biroul de Presă al Senatului a refuzat să îl comunice, specificând numai că au plecat la „ministere, agenții, autorități, case de pensii, primării, consilii județene”.
Citește și : Ilie Bolojan descentralizează păcănelele: „Va fi nevoie de o autorizare şi la primărie”
Premierul Ilie Bolojan anunța, în luna mai, pe când era președinte în funcție al Senatului, că a redus posturile din Senat de la 796 la 649, reușind să economisească anual 17,5 milioane de lei, aproximativ 18% din fondul de salarii.
„În aceste zile s-au finalizat toate procedurile legate de reducerea personalului Senatului, ca urmare a deciziilor adoptate la începutul anului.
Din cele 796 de posturi, au rămas 649 (…) Diferența dintre fondul de salarii necesar inițial, de 93,9 milioane de lei anual, și cel pentru posturile reduse, de 76,4 milioane de lei anual, este de 17,5 milioane de lei – adică aproximativ 3,5 milioane de euro.
Aceasta este suma care va fi economisită într-un an, ca urmare a acestei reorganizări – o economie de peste 18% din fondul de salarii. Poate nu pare o economie mare, dar în trei ani înseamnă un pasaj într-o intersecție aglomerată din București, valoarea estimativă a unui pasaj rutier fiind de 10 milioane de euro. Gândiți-vă că astfel de reduceri se pot face la multe instituții și calculați câte pasaje s-au pierdut până acum.”, spunea, atunci, Ilie Bolojan.
Însă banii aceia nu dispar, pur și simplu, și nu sunt acoperiți de economia privată, ci urmează să fie plătiți de alte instituții de stat.