Cea mai bună rețetă de trandafirată. În rândurile de mai jos vă prezentăm rețeta clasică a acestei băuturi aromate. Pe lângă faptul că este delicioasă și răcoritoare, această băutură are o mulțime de beneficii pentru organism.
Pentru a pregăti această băutură este nevoie de următoarele ingrediente: 200 de grame de petale de trandafiri, un litru de apă plată, 300 de grame de zahăr, zeama de la 1-2 lămâi, opțional se poate adăuga și o linguriță de miere sau un strop de oțet de mere.
De regulă, se folosesc trandafirii Damasc, cunoscuți pentru parfumul intens si pentru gustul dulce, dar și trandafirii de dulceață.
Citește și Zacuscă de dovlecei. Jamila are o rețetă perfectă pentru sezonul rece
Mod de preparare
Se spală petalele de trandafiri, după care se pun într-un bol mare și se adaugă peste ele zahărul. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn, după care se adaugă sucul de lămâie și apa. Acoperim vasul și lăsăm la macerat timp de 24-48 de ore la frigider. Următorul pas este să strecurăm sucul pentru a scăpa de petale și să punem lichidul într-o sticlă curată.
Se păstrează la frigider și se poate servi alături de câteva cuburi de gheață.
Așa cum spuneam în rândurile de mai sus, pe lângă faptul că este delicioasă și răcoritoare, această băutură are numeroase beneficii pentru organism.
Se spune că petalele de trandafiri sunt antiinflamatoare și antioxidante. De asemenea, această băutură plină de savoare ajută la reducerea stresului, ameliorarea durerilor de cap și susține digestia, potrivit stirileprotv.ro.
Trandafirata mai are și un efect tonic ușor asupra sistemului nervos și poate fi consumată în cure de detoxifiere. Este o băutură excelentă și pentru copii.
Atenție, sunt câteva lucruri pe care ar fi bine să le eviți atunci când prepari trandafirata. De exemplu, nu se fierb niciodată petalele de trandafiri deoarece dispare aroma. Ai grijă la ce flori folosești, evită-le pe cele tratat chimic.
Această băutură se consumă în cel mult 7 zile.
Citește și Rețetă de cataif de casă cu frișcă. Experiență orientală de weekend